'Captain America: Civil War' nu best verdienende film 2016

'Captain America: Civil War' nu best verdienende film 2016

De film staat bijna op 1 miljard dollar.

Captain America: Civil War gaat dit weekend nog als eerste dit jaar de grens van 1 miljard dollar overschrijden. Tegelijk kunnen Marvel en Disney vandaag vieren dat de film nu de best verdienende van het jaar is. Civil War staat sinds vandaag op de eerste plek in de wereldranglijst.

De productie haalde in totaal 971,9 miljoen dollar op, terwijl deze pas iets meer dan twee weken in de bioscopen draait. Het zou zomaar eens kunnen zijn dat, als de film op dit tempo door gaat met geld verdienen, deze de best verdienende Marvel-film ooit wordt. Dan zou de totale opbrengst op 1,5 miljard dollar uit moeten komen.

In Civil War zorgt het zoveelste internationale incident waar de Avengers bij betrokken zijn voor een grote reactie door de wereldregeringen. Die besluiten tot de Sokovia Accords, waarin staat dat de helden voortaan alleen op verzoek van de Verenigde Naties actie mogen ondernemen. Iron Man (Robert Downey Jr.) ziet dat wel zitten, maar Captain America (Chris Evans) niet, wat leidt tot een tweedeling.

Heb jij de film al gezien en wat vond je er dan van?

NieuwsFilm

meest populair