Arthouse

'The Last Face' van Sean Penn neergesabeld in Cannes

Film combineerde volgens critici een romantisch verhaal met genocide en was zelfs racistisch te noemen.

door Michelle Iwema om 18:21 in Arthouse
Sean Penn hoopte natuurlijk op staande ovaties in Cannes voor zijn The Last Face, dat geselecteerd is voor de competitie en Penn regisseerde. Maar daar hoefde hij na de vertoning zeker niet op te rekenen. De film is namelijk meteen met de grond gelijk gemaakt door de critici.

De film gaat over een hulpverleenster (gespeeld door Charlize Theron) die bij een humanitaire organisatie werkzaam is in Afrika in een regio waar veel geweld en politiek conflicten zijn. Ze wordt verliefd op een charismatische dokter (Javier Bardem). Ze moeten een keuze maken tussen de romantiek of hun levenswerk als hulpverlener. Ook Jean Reno en La Vie d'Adèle- actrice Adèle Exarchopoulos spelen in de film mee.

Juist het feit, dat er gekozen was om een liefdesrelatie tussen twee blanke acteurs, die helden zijn in een bloederige situatie vol slachtoffers, werd door sommige critici racistisch genoemd. Na de film moest Penn nog naar de persconferentie, die altijd volgt op de persvoorstellingen. Gevraagd hoe hij wilde reageren op het feit dat veel mensen de liefdesrelatie ongepast vonden als centrale verhaallijn, antwoordde hij dat de film af was en dit geen discussiepunt meer kan vormen. "Ik heb de film afgewerkt en sta erachter zoals hij is," zei hij daar, al was hij duidelijk erg aangeslagen.

Of The Last Face in Nederland een release krijgt is nog niet bekend.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

PRIME

Avatar

Apart dat dit racistisch genoemd wordt, aangezien Theron Zuid-Afrikaans is. Sommige mensen kijken niet verder dan de tint van je huid.

dusk

Avatar

PRIME "Juist het feit, dat er gekozen was om een liefdesrelatie tussen twee blanke acteurs, die helden zijn in een bloederige situatie vol slachtoffers, werd door sommige critici racistisch genoemd."


De enige racisten zijn de mensen die deze opmerkingen maken. Hadden ze er soms geen probleem mee gehad als het om een gemengd koppel ging? Wat voor tijd is dit als een blank koppel als racistisch bestempelt wordt... Vroeger was een gemengd koppel uit den boze, dit is het andere extreem. Erg triest.

benjamin

Avatar

Los van de kritiek op de film blijf ik dat boegeroep tijdens een film maar een vreemde houding vinden zeker op een festival van Cannes waar je normaal toch verwacht een ietwat volwassen publiek aan te treffen.

NieuwsFilm

meest populair