'The Last Face' van Sean Penn neergesabeld in Cannes

'The Last Face' van Sean Penn neergesabeld in Cannes

Film combineerde volgens critici een romantisch verhaal met genocide en was zelfs racistisch te noemen.

Sean Penn hoopte natuurlijk op staande ovaties in Cannes voor zijn The Last Face, dat geselecteerd is voor de competitie en Penn regisseerde. Maar daar hoefde hij na de vertoning zeker niet op te rekenen. De film is namelijk meteen met de grond gelijk gemaakt door de critici.

De film gaat over een hulpverleenster (gespeeld door Charlize Theron) die bij een humanitaire organisatie werkzaam is in Afrika in een regio waar veel geweld en politiek conflicten zijn. Ze wordt verliefd op een charismatische dokter (Javier Bardem). Ze moeten een keuze maken tussen de romantiek of hun levenswerk als hulpverlener. Ook Jean Reno en La Vie d'Adèle- actrice Adèle Exarchopoulos spelen in de film mee.

Juist het feit, dat er gekozen was om een liefdesrelatie tussen twee blanke acteurs, die helden zijn in een bloederige situatie vol slachtoffers, werd door sommige critici racistisch genoemd. Na de film moest Penn nog naar de persconferentie, die altijd volgt op de persvoorstellingen. Gevraagd hoe hij wilde reageren op het feit dat veel mensen de liefdesrelatie ongepast vonden als centrale verhaallijn, antwoordde hij dat de film af was en dit geen discussiepunt meer kan vormen. "Ik heb de film afgewerkt en sta erachter zoals hij is," zei hij daar, al was hij duidelijk erg aangeslagen.

Of The Last Face in Nederland een release krijgt is nog niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair