Benefietvoorstelling 'A Heavy Heart' in meerdere bioscopen

Film gaat over een bokser, die de zenuwziekte ALS krijgt.

Op 26 mei organiseren Stichting ALS Nederland en Amstelfilm benefiet premières van de film A Heavy Heart, in samenwerking met filmtheaters De Filmhallen en Het Ketelhuis Amsterdam, LUX Nijmegen, LantarenVenster Rotterdam en ’t Hoogt Utrecht. De opbrengst van deze landelijke premièrevoorstellingen zal ten goede komen aan Stichting ALS Nederland.

A Heavy Heart gaat over een voormalig DDR bokskampioen. Hij leidt een eenzaam en tamelijk deprimerend bestaan in Leipzig. Het trainen van een jonge getalenteerde bokser brengt weer wat nostalgie en vreugde in zijn bestaan. Totdat hij gediagnosticeerd wordt met de ongeneeslijke zenuwziekte ALS, iets dat zijn hele wereld op zijn kop zet.

Met nog weinig tijd te leven, worstelt Herbert met zichzelf en de muur die hij om zich heen heeft gebouwd. Hij stelt zichzelf echter nog een doel: voor zijn dood wil hij het vertrouwen terugwinnen van zijn verloren dochter en kleinkind.

Voorafgaand aan de vertoning van A Heavy Heart verzorgt Stichting ALS Nederland in al deze theaters een inleiding over de ziekte ALS en de persoonlijke gevolgen hiervan. Kaartjes voor de voorstellingen zijn te verkrijgen op de websites van De Filmhallen en Het Ketelhuis, LUX Nijmegen, LantarenVenster en ’t Hoogt.



NieuwsFilm

meest populair