Regisseur over de "aaibare draak" in 'Pete's Dragon'

Plus een nieuwe afbeelding van de draak Elliott.

De afgelopen jaren zijn er al heel wat draken voorbijgekomen in grote blockbusters en in bijvoorbeeld de serie Game of Thrones. In de remake van de Pete's Dragon / Peter en de Draak uit 1977 zien we - zoals de titel al zegt - opnieuw een draak. Tegenover Empire Magazine sprak regisseur David Lowery (Ain't Them Bodies Saints) over zijn "aaibare" versie.

Toen ik de film voorstelde aan Disney zei ik 'ik wil dat hij een aaibare draak wordt.' Pete moet tegen de draak aan knuffelen, dus laten we hem wollig maken," aldus Lowery. "Ik wilde niet dat hij zou aanvoelen als de draak uit Game Of Thrones of Harry Potter."

En: "Veel van Elliott is een hond, aangezien mensen zichzelf kunnen vergelijken met honden, maar ik ben een poezenmens. Ook zit er een beetje zeemeeuw in en een tijger. Uiteindelijk komt het erop neer dat we een zes meter groot huisdier hebben gemaakt."

Hieronder ook een nieuwe afbeelding van Pete en Elliot.



In Pete's Dragon zijn er rollen weggelegd voor onder meer Oakes Fegley, Bryce Dallas Howard, Robert Redford, Karl Urban, Oona Laurence, Wes Bentley en Craig Hall. Vanaf 17 augustus draait de Walt Disney-film in de Nederlandse bioscoop. Ook met een Nederlandstalige versie.



NieuwsFilm

meest populair