Algemeen

Emily Blunt in 'Mary Poppins Returns'

Ook Lin-Manuel Miranda is eind 2018 te zien in de film.

door Bram de Groot om 12:13 in Algemeen
Walt Disney Pictures heeft bekendgemaakt dat Golden Globe Award-winnaar Emily Blunt (Into the Woods, Girl on the Train) en Emmy, Grammy, Tony Award en Pulitzer Prize winnaar Lin-Manuel Miranda te zien zullen zijn in Mary Poppins Returns, een vervolg op de Disney's eigen klassieker uit 1964. De verschijningsdatum staat op dit moment vast op 25 december 2018.

Blunt is gecast als Mary Poppins en Miranda gaat invulling geven aan het nieuwe personage Jack, die als beroep straatlampen aansteekt. Het verhaal speelt zich af in Londen als deze stad zich in een depressie bevindt. We volgen de opgegroeide Jane en Michael Banks, die samen met Michaels drie kinderen, een bezoek krijgen van de raadselachtig Mary Poppins. Door haar unieke magische vermogen, en met behulp van haar vriend Jack, helpt ze de familie het plezier en wonder in hun leven te herontdekken.

Het script - gebaseerd op de boeken van P.L. Travers - van scenarioschrijver David Magee wordt naar het witte doek vertaald door Into the Woods en Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides-regisseur Rob Marshall. Marc Shaiman en Scott Wittman zorgen voor de nieuwe filmmuziek en de themanummer(s).

Met een budget van $6 miljoen verscheen de musicalfilm Mary Poppins in 1964 in de wereldwijde bioscopen. De film werd voor dertien Oscars genomineerd waarna er vijf werden gewonnen, onder meer voor beste actrice (Julie Andrews), beste muziek en beste visuele effecten. Door de jaren heen werd er aan Noord-Amerikaanse bioscoopkassa's ruim $100 miljoen opgehaald.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Timothy

Avatar

Het zal wel een film worden met de huidige 3D animatietechnieken, maar stiekem hoop ik dat er "ouderwetse" 2D tekenfilmbeelden gebruikt gaan worden.

Spider-fan

Avatar

Lijkt me wel leuk. Ik ken niet echt elke film van haar, maar volgens mij speelt ze meestal realistische personages, ze heeft nog niet echt een volledig fantasie-figuur gespeeld, althans dat heb ik niet gezien.

nieuwslaatste nieuws

meest populair