Kate Mara en Ed Helms wonen ook een feestje bij in 'Chappaquiddick'

Edward 'Ted' Kennedy (Jason Clarke) kreeg echter de schrik van zijn leven in 1969.

Het politieke drama Chappaquiddick is weer twee namen rijker. In april werd Jason Clarke aan de cast toegevoegd in een zeer belangrijke rol, namelijk die van politicus Edward 'Ted' Kennedy. Hij zal nu het gezelschap krijgen van Kate Mara en Ed Helms, beiden vervullen eveneens een gewichtige rol in de film van John Curran.

Het scenario van Taylor Ellen en Andrew Logan is gebaseerd op ware gebeurtenissen, en behaalde daarnaast de Black List in 2015. Het drama draait om het Chappaquiddick-schandaal. In 1969 bezocht de Amerikaanse senator het gelijknamige eiland wegens een feestje ter ere van de Boiler Room Girls, de vrouwelijke leden die de campagne van Robert F. Kennedy versterkten.

Later kroop Ted achter het stuur, met de 28-jarige Mary Jo Kopechne als zijn passagier. De laatstgenoemde bekocht de autorit met haar leven toen Ted per ongeluk van een brug afreed. Hij kon enkel zichzelf redden en verliet klakkeloos het plaats delict. Pas de volgende morgen besloot hij de politie te bellen.

Mara zal in de huid van Kopechne kruipen en Helms als Kennedy's neef Joe Gargan. Het was Gargan die aandrong om de autoriteiten in te schakelen. De film is een productie van Apex Entertainment.



NieuwsFilm

meest populair