Oscar Isaac gecast in Steven Spielbergs 'The Kidnapping of Edgardo Mortara'

Oscar Isaac gecast in Steven Spielbergs 'The Kidnapping of Edgardo Mortara'

Hij zal te zien zijn naast Mark Rylance in de boekverfilming.

Oscar Isaac zal samenwerken met Steven Spielberg aan de boekverfilming van The Kidnapping of Edgardo Mortara, een productie van Amblin Entertainment.

De plot van het boek uit 1997 wordt als volgt omschreven:

Bologna, 1858: een politie-eenheid, die dienst doet voor de Inquisiteur, valt het huis binnen van een joodse handelaar genaamd Momolo Mortara, neemt zijn zes-jarige zoon van hem af en nemen hem mee in een koets richting Rome. Zijn moeder is zo kapot van de ontvoering dat ze haar bewustzijn verliest en naar het huis van de buren wordt gebracht. Na deze verschrikkelijke gebeurtenis, die de familie voor altijd zal plagen, begint het onderzoek naar een ontvoering die uiteindelijk leidde tot de het einde van de kerkelijke macht in Italië.

De zaak rondom Edgardo Mortara werd indertijd onderwerp van internationale discussie. Ontvoeringen zoals die van Mortara waren niet ongewoon in de joodse gemeenschap in Europa, maar ten tijde van Mortara's ontvoering veranderde het politieke klimaat in Europa. Het nieuws van de ontvoering en de gebeurtenissen eromheen leidde tot de mobilisatie van Napoleon III en in Amerika keerde men zich tegen het Vaticaan. Paus Pius XI begon de jongen als zijn eigen kind te beschouwen.

Tony Kushner schrijft momenteel het script van de film, die gebaseerd is op het gelijknamige boek van David Kertzer. Marc Platt en Kristie Macosko Krieger zullen The Kidnapping of Edgardo Mortara produceren. Isaac zal te zien zijn naast Mark Rylance in de film, waarvan de opnames in het eerste kwartaal van 2017 van start zullen gaan.

NieuwsFilm

meest populair