Trailer waargebeurd drama 'Lion': Dev Patel zoekt zijn Indiase familie

Trailer waargebeurd drama 'Lion': Dev Patel zoekt zijn Indiase familie

Op 5-jarige leeftijd nam Saroo Brierley de verkeerde trein in eigen land.

In 1986 kwam een verkeerde beslissing de Indiase Saroo duur te staan. Toen hij 5 jaar was ging hij aan boord van een trein in India die daarna dagen onderweg was. Het kind belandde in Calcutta, 1500 kilometer van thuis, en was helemaal alleen. Wat volgt is een apart verhaal dat regisseur Garth Davis naar het witte doek heeft getransformeerd onder de naam Lion, dankzij Saroo's boek A Long Way Home en het scenario van Luke Davies.

In het voor hem onbekende Calcutta moest Saroo zien te overleven. Wanneer men help aanbood wist hij niet genoeg om zijn eigen familie terug te vinden. Weken later adopteerde de Australische Sue en John Brierley hem, en voedde Saroo op als hun eigen kind. Als volwassen man spendeerde Saroo veel tijd met het bestuderen van satellietafbeeldingen op Google Earth. Met de wazige herinneringen van een 5-jarig jongetje en onvoorwaardelijke vastberadenheid ging hij uiteindelijk in India op zoek naar zijn familie.



Dev Patel brengt Saroo in het drama tot leven, zijn Australische ouders worden gespeeld door Nicole Kidman en David Wenham. Rooney Mara treedt ook op in een hoofdrol. Verscheidene filmstudio's hebben hieraan gewerkt, o.a. The Weinstein Company, See-Saw en Aquarius Films. Hoewel een Nederlandse releasedatum onbekend is, zal Lion vanaf 25 november in de Amerikaanse bioscopen te zien zijn.


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair