Algemeen

Indrukwekkende foto's Martin Koolhovens ambitieuze westernthriller 'Brimstone'

De film gaat voor de Gouden Leeuw.

door Bram de Groot om 08:50 in Algemeen
Tijdens het gisteren afgetrapte Filmfestival van Venetië gaat Martin Koolhovens nieuwe film Brimstone in première. De Nederlandse filmmaker heeft er jaren voor gestreden om de film onder de aandacht te brengen en eind 2014/begin 2015 startte de productie.

In eerste instantie was Robert Pattinson nog verbonden aan de westernthriller. Ondanks dat de Twilight-ster afhaakte, bestaat de cast nog steeds uit aansprekende namen, als Kit Harington (Game of Thrones), Guy Pearce (Iron Man 3), Dakota Fanning (War of the Worlds) en onze eigen Carice van Houten (Black Butterflies).




De film van Koolhoven (Oorlogswinter) gaat over "de gruwelijkheden van een hel op aarde." De jonge Liz (Fanning) wordt het slachtoffer van de nieuwe, duivelse priester (Pearce) die alles wat Liz lief heeft probeert te verwoesten. Maar Liz slachtoffert zichzelf niet en vecht terug voor een beter leven waar zij en haar dochter recht op hebben.




Houd de film in ook in de gaten via de officiële website. Brimstone zal ongetwijfeld ergens dit jaar in de Nederlandse bioscopen verschijnen. Tijdens het Filmfestival van Venetië is Koolhovens eerste Engelstalige film geselecteerd voor de hoofdcompetitie en maakt daardoor kans op de Gouden Leeuw. Ook tijdens het Toronto International Film Festival en het BFI London Film Festival zal de film te zien zijn.
















4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Begin in de jaren zero's heb ik Koolhoven nog regelmatig gesproken via forums/nieuwsgroepen. Toffe gast. Hij had aaridg wat uitgesproken meningen. Ik weet niet of hij nog steeds enorm actief is op internet. Ik doe zelf niks aan social media. Een site zoals filmtotaal vind ik meer dan genoeg.

Ed Crane

Avatar

Koolhoven heeft er jaren over gedaan dit project van de grond te krijgen, erg leuk dat het hem is gelukt. Mooi dat 'ie de inmiddels in het buitenland ook wat bekendere Carice van Houten kon gebruiken om twee andere (enigszins) bekende namen te krijgen Smiley face En Dakota Fanning, die moet toch ook acteren.

Muufley

Avatar

Als de film dezelfde kwaliteit als die beelden aanhoudt dan zal dit cinematografisch een pareltje zijn. Heeft mijn aandacht.

Frietgezicht

Avatar

Dacht ff dat het John Malkovich was op die onderste foto.
Oh jullie ook,oh ok.

NieuwsFilm

meest populair