Renée Zellweger keerde bijna niet terug als 'Bridget Jones'

Renée Zellweger keerde bijna niet terug als 'Bridget Jones'

En Hugh Grant herkent haar niet meer

Renée Zellweger liet weten dat ze het lastiger vond dan ooit toen haar werd gevraagd terug te keren als Bridget in de nieuwe Bridget Jones's Baby. De laatste keer dat de actrice zich op de set van een film bevond is dan ook alweer zes jaar geleden.

''Ik wilde niemand teleurstellen'' vertelde de 47-jarige Oscar winnares aan The Daily Mail. ''Ik heb ook altijd het gevoel gehad dat ik eigenlijk niet de geschikte persoon was om Bridget te spelen. Af en toe lijkt het wel alsof ik geen actrice meer ben en dan denk ik dat iemand me hier op een gegeven moment op betrapt en vervolgens dan dwingt mijn ontslag in te dienen. En aangezien het twaalf jaar geleden is dat ik voor het laatst de rol van Bridget Jones vertolkte, was dat gevoel nu sterker dan ooit tevoren''.
Het script van de derde film zorgde er echter voor dat Zellweger toch weer zin kreeg in de opnames. "Ik wist opeens weer waarom ik zo dol ben op Bridget".

Colin Firth zal in de derde film in de reeks de rol van Mark Darcy weer op zich nemen. Patrick Dempsey is hierin een nieuw gezicht. De grote afwezige is Hugh Grant, die laatst nog een kleine blunder beging; hij herkende Renée Zellweger niet toen hij een foto van haar te zien kreeg tijdens een Amerikaanse tv-show; ''die vrouw heb ik nog nooit van mijn leven gezien''. Grant kwam er pas achter toen hem werd verteld dat de dame op de foto Zellweger was. "Oh natuurlijk, Renée!"

Onlangs barstte een storm van kritiek los op het voorkomen van Zellweger, die volgens fans wel erg heftig aan zichzelf heeft laten sleutelen. Het is natuurlijk de vraag of ze de Bridget Jones fans opnieuw weet te overtuigen.

NieuwsFilm

meest populair