De kunst van dé meestervervalser in trailer 'Een Echte Vermeer'

Met Jeroen Spitzenberger als Han van Meegeren.

Cinéart Nederland heeft de eerste trailer onthuld voor de film Een Echte Vermeer. De regie van de film gebaseerd op een waargebeurd verhaal lag in handen van Rudolf van den Berg, bekend van films als Tirza (2010) en Süskind (2012). Hoofdrollen zijn er voor Jeroen Spitzenberger, Lize Feryn en Porgy Franssen.

In Een Echte Vermeer zien we de daden van meestervervalser Han van Meegeren (Spitzenberger). Eerst wordt hij gezien als een groot schilderstalent. Als hij actrice Jólanka Lakatos (Feryn) ontmoet, is hij op slag verliefd. Ze blijkt echter de vrouw van de belangrijkste kunstcriticus. De jaloerse echtgenoot neemt nietsontziend wraak op Han door zijn werk publiekelijk tot op de grond toe af te branden. Van Meegeren wil daarna maar één ding: zich wreken op Bredius. Hij zet alles op alles om een perfecte Johannes Vermeer te schilderen, die door Bredius als echt moet worden beoordeeld.



Het Nederlandse drama gaat zaterdagavond 24 september internationaal in première op het Nederlands Film Festival. Vanaf 3 november is de film ook in de landelijke bioscopen te zien. Het affiche:


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair