Celebrity

Clint Eastwood negatief over het hedendaagse Hollywood

Tijdens de wereldpremière van 'Sully' liet Eastwood zich uit over Hollywood

door FilmTotaal om 14:23 in Celebrity
Clint Eastwood's nieuwste film, Sully, met Tom Hanks in de hoofdrol, beleefde laatst zijn wereldpremière op het Telluride Film Festival, waar de filmveteraan wel het een en ander had te zeggen over Hollywood: ''Alles draait vandaag alleen nog maar om de blockbusters. Het gaat niet meer om de verhalen zelf en nog minder om hun orginaliteit. Films worden enkel nog maar gemaakt als er flink aan te verdienen valt. De sterren doen er niet meer toe, alleen de winst''.

De Hollywood legende legt uit dat hij tegen het huidige systeem is, met name hoe regisseurs omgaan met hun medewerkers staat hem enorm tegen; ook het feit dat zoveel films gewoon klakkeloos gekopieerd worden: ''Ik heb bijvoorbeeld nooit begrepen waarom er met een megafoon wordt rondgelopen op de set om dan constant op iedereen te brullen. Tegenwoordig probeert ook iedereen elkaar na te doen. Natuurlijk is er altijd al sprake geweest van remakes, maar nu lijkt het nog gekker te worden. Zo van: 'hé kijk, die film scoort goed, laten we er ook zo eentje maken'. Gelukkig heb ik altijd mijn eigen ding kunnen doen, wat vandaag de dag nogal zeldzaam is''.

Eastwood vertelde dat het zeker niet gemakkelijk is om groen licht te krijgen voor zijn projecten. Zo zei hij dat Sully meerdere keren door de studio's werd afgewezen voordat hij er uiteindelijk mee kon beginnen. De acteur van o.a. The Good, The Bad and The Ugly had een soortgelijk probleem met zijn boksfilm Million Dollar Baby, welke uiteindelijk toch gemaakt mocht worden en vier Oscars won, waaronder die voor Beste Film.

Sully is sinds donderdag te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair