Indrukwekkende concept-art 'Star Wars'

Indrukwekkende concept-art 'Star Wars'

Industrial Light & Magic op zoek naar nieuw talent.

Sinds de verschijning in 1977 heeft de Star Wars-franchise een enorme fanbase weten op te bouwen. Het is zo gek niet te bedenken; alles wordt gekoppeld aan het alom bekende merk. Officieel, maar ook heel vaak onofficieel via allerlei grafische artiesten. Industrial Light & Magic, Wacom en ArtStation gingen via een speciale 'prijsvraag' op zoek naar een nieuwe concept artist. De prijs: een werkplek bij ILM.

Er waren 3.888 aanmeldingen, die via drie uitdagingen werden uitgedund. Ten eerste moesten er twee tekeningen ("The Moment") gemaakt worden uit de bestaande wereld van Star Wars Episodes IV - VI. Vervolgens mochten 330 gelukkigen tekeningen van twee nieuwe voertuigen ("The Ride") aanleveren, beiden in de sfeer van Episodes IV - VI. Als laatste kregen 224 kandidaten de kans om in een echte werkomgeving aan de slag te gaan. Daar werden ze getest op onder meer wisselende briefings, de druk van deadlines en onverwachte wensen van een regisseur.

In onderstaande video zie je een enorme lading concept-art voorbijkomen (die ongetwijfeld van pas gaan komen). Aan het einde wordt de winnaar Mario bekendgemaakt:



Hieronder een eerdere video over "The ILM Art Department Challenge:"



NieuwsFilm

meest populair