Video

Muziek, seks en geweld in nieuwe trailer 2pac biopic 'All Eyez On Me'

Over het leven en de artistieke aspiraties van rapper Tupac Shakur.

door Kaj van Zoelen om 08:50 in Video
De eerste volledige trailer voor All Eyez On Me, de biopic over Tupac Shakur (beter bekend als 2Pac) belooft een portret van de jonge rapper dat bij zijn muzikale carrière past: een combinatie van seks, geweld, politiek bewustzijn en sociaal engagement. 2Pac kon als geen ander in één adem over zowel de economische en politieke problemen van zwarte mensen in de achterbuurten van de Verenigde Staten rappen, als over hoe goed hij wel niet in bed was of wat voor een gevaarlijke gangster hij wel niet was. 2Pac belichaamde deze schijnbare tegenstellingen op zeer overtuigende, natuurlijke wijze.

De eerste teaser kwam van de zomer op zijn geboortedatum uit, deze nieuwe trailer op zijn sterfdag (althans, toen het in de VS nog zijn sterfdag was - hier in Nederland was de dag al voorbij). De film wordt geregisseerd door Benny Boom. Nieuwkomer Demetrius Shipp Jr. speelt Tupac Shakur.

2pac is nog altijd één van de meest geliefde rappers, ondanks dat zijn carrière slechts vijf jaar duurde voordat hij in 1996 op 25-jarige leeftijd werd neergeschoten. In die tijd nam hij naast vijf solo-albums (All Eyez On Me is de titel van zijn dubbelalbum uit 1996) zoveel materiaal op dat zijn talent, naam en faam nog jaren na zijn dood zouden uitgebuit worden door de rechthebbenden. Zijn moeder was ooit lid van de Black Panthers, wiens militante protesten tegen blanke overheersing duidelijk van invloed waren op 2Pacs wereldbeeld en op zijn artistieke aspiraties, net zo goed als het nihilisme van de gangstarap, het overleven van neergeschoten te worden (twee jaar voordat dat hem alsnog fataal werd) en een gevangenisstraf van negen maanden zijn kunst beïnvloedde.0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair