Tom Cruise met zijn meest recente film 'American Made' in de problemen

Tom Cruise met zijn meest recente film 'American Made' in de problemen

Een jaar geleden kwamen twee medewerkers om het leven

Tom Cruise is met zijn nieuwste film American Made (voorheen bekend onder de naam Mena) behoorlijk in de problemen geraakt: de producenten van de film zijn aangeklaagd door de familie van een piloot die vorig jaar tijdens de opnames overleed. De familie van het slachtoffer heeft laten weten het ongeluk te wijten aan het onzorgvuldige gedrag van de filmmaatschappijen.

De klacht werd afgelopen woensdag ingediend door de familie van Carlos Berl, de piloot die stierf t.g.v. de crash met een Piper Aerostar vliegtoestel, op 11 september van het afgelopen jaar. Ook stuntpiloot Alan Purwin kwam daarbij om het leven. Buiten Carlos Berl en Alan Purwin zat nog een derde persoon in het vliegtuigje, Jimmy Lee Garland, die als enige het ongeluk overleefde, zij het zwaargewond.

Naar het schijnt, had Carlos Berl onvoldoende ervaring om het kleine vliegtuig te besturen, was hij niet fit genoeg en niet goed over de vlucht geïnformeerd. Hij zou dit ook meerdere malen hebben laten weten, maar zijn twijfels zouden telkens opnieuw door de producenten weggewuifd zijn.

Tom Cruise zelf vertrok 10 minuutjes eerder in een helikopter en kwam veilig aan, maar het vliegtuigje kwam echter nooit aan. Universal Pictures heeft nog geen officieel commentaar gegeven op het rechtsgeding.

NieuwsFilm

meest populair