Na Clint Eastwood nu ook John Malkovich negatief over Hollywood

Na Clint Eastwood nu ook John Malkovich negatief over Hollywood

Alweer kritiek op de grote filmstudio's

Nog niet zo heel erg lang geleden liet Clint Eastwood zich negatief uit over de stand van zaken in Hollywood en nu laat John Malkovich van zich horen. De 62-jarige acteur is van mening dat geen enkele grote filmstudio in Hollywood nog enig idee heeft van waar ze mee bezig is: "Het was een gigantisch slecht jaar voor films. De studio's hebben geen enkel idee van wat ze doen. Alleen Marvel Comics doet het goed, de andere studio's weten niet meer hoe te gaan voor een succes en doen nu maar wat''.

Zo zei hij ook dat de kleinere films geen schijn van kans meer maken tegen de grote blockbusters en dat er helaas steeds minder kleinere films worden geproduceerd: ''Een steeds kleiner wordend aantal bioscoop bezoekers gaat nog naar de onafhankelijke films; de grote films worden allemaal gemaakt voor 130 miljoen of meer, de kleine films met een iPhone, daar tussenin is bijna niks meer''.

De tweemaal voor een Oscar genomineerde acteur liet ook weten dat de inwoners van grote steden vaak een misplaatst gevoel van eigenwaarde hebben en zichzelf hoger inschatten dan de rest, maar zeker niet maatgevend zouden moeten zijn met betrekking tot film producties. Het feit dat in de grote steden steeds meer aandacht uitgaat naar de blockbusters, betekent niet dat films gemaakt voor minder geld minder interessant zouden zijn.

Overigens zal John Malkovich te zien zijn in een baanbrekend film project van Robert Rodriguez genaamd 100 Years over hoe wij nu denken dat de aarde er over 100 jaar uit zal zien en waarom is dit dan baanbrekend..? Nou, omdat de film nu nog in een kluis in het Franse dorp Cognac ligt opgesloten en net als goede Cognac honderd jaar moet 'rijpen' voordat hij in 2115 te zien zal zijn.



NieuwsFilm

meest populair