Rechtszaak tegen Jim Carrey begonnen

Rechtszaak tegen Jim Carrey begonnen

De man van Jim Carrey’s ex-vriendin, Cathriona White, zegt dat de acteur verantwoordelijk is voor haar dood

Op 24 september van het afgelopen jaar werd Cathriona White dood aangetroffen in een huis in Los Angeles. Rond het bed van de Ierse visagiste lagen volgens meerdere bronnen lege flesjes van o.a. pijnstillers, slaappillen en hart-medicijnen. Nu zegt haar weduwnaar, Mark Burton, dat Jim Carrey hier mede-verantwoordelijk voor is.

White's echtgenoot begon de rechtszaak gisteren in Los Angeles. ''Dit rechtsgeding gaat over Jim Carrey, die gebruik heeft gemaakt van zijn rijkdom en sterrenstatus om zo te komen aan illegale, verslavende middelen om die dan vervolgens te kunnen geven aan White, hetgeen leidde tot haar dood'' leest de aanklacht. Er staat ook in dat Carrey op de hoogte was van White's fragiele status en het feit dat ze leed aan depressies en ze zelfmoordneigingen had. Daarnaast zou de tweevoudige Golden Globe winnaar niet zijn eigen naam hebben gebruikt, maar onder een valse naam (''Arthur King") onopgemerkt aan de middelen hebben kunnen komen.

De advocaat van Carrey zegt dat deze aanklacht enkel en alleen gaat om het lospeuteren van een forse som geld. De acteur zelf zegt in een reactie de aanklacht "enorm spijtig" te vinden. Volgens hem is het een harteloze poging om hem zwart te maken. "Cathriona had al problemen lang voordat ik haar leerde kennen. Haar tragische einde was helaas door niemand te voorkomen".

De acteur zal over niet al te lang weer in de cinema te zien zijn in True Crimes



NieuwsFilm

meest populair