Ex-acteur Daniel Wozniak krijgt doodstraf

Ex-acteur Daniel Wozniak krijgt doodstraf

In 2010 vermoordde Wozniak zijn buren.

Daniel Wozniak, o.a. bekend van The Russia House (met Sean Connery en Michelle Pfeiffer), werd veroordeeld tot de doodstraf nadat hij schuldig was bevonden aan het vermoorden van zijn buurman en diens vriendin.

De uit Californië afkomstige acteur vermoordde eerst zijn 26-jarige buurman, Sam Herr, en daarna diens vriendin, Juri ''Julie'' Kibuishi om zo aan Herr's bankrekening te kunnen komen waarop een bedrag van 62.000 dollar stond. Dit geld dacht hij dan te kunnen gebruiken om zijn huwelijk met zijn verloofde Rachel Buffett te betalen.

Wozniak heeft laatst bekend en uitgelegd hoe het was gegaan: ''Ik heb Sam gedood en toen zijn vriendin. Maar het ging me alleen om het geld, dat was het''. In het officiële rapport staat dat Wozniak Herr eerst naar een leeg theater had meegelokt en hem daar vervolgens tweemaal in zijn hoofd schoot. Een paar uur later doodde hij Herr's vriendin, Kibuishi. Wozniak wachtte haar op in de slaapkamer van Herr's huis en schoot ook haar tweemaal in het hoofd. Daarna deed hij voorkomen alsof Herr haar had verkracht en vermoord, in de hoop met het misdrijf weg te komen. Het duurde echter niet lang voordat de politie de ware toedracht ontdekte; op het moment van zijn arrestatie was Wozniak nog steeds in het bezit van Herr's creditcard, waarmee hij al geld van Herr's bank account had afgehaald.

De laatste maanden tot aan zijn executie zal Wozniak doorbrengen in de San Quentin State Prison, in Californië.

NieuwsFilm

meest populair