Documentaire 'Cartel Land' onder de loep

Documentaire 'Cartel Land' onder de loep

De film is in Utrecht te zien als onderdeel van het Studium Generale.

Een van de meest succesvolle documentaires van 2015 was Cartel Land. De film werd genomineerd voor een BAFTA en een Oscar. Wie de film gemist heeft, kan op 4 oktober de film in 't Hoogt nog een keertje bekijken als onderdeel van het Studium Generale.

De films die binnen dit programma geven een nieuwe draai aan brede, maatschappelijke problemen vanuit een persoonlijk perspectief. De voorstelling van Cartel Land zal gevolgd worden door een Q & A met dr. Martijn Oosterbaan van de Universiteit Utrecht. Hierbij kan het publiek dieper ingaan op de maatschappelijke problemen die in de film te zien zijn.

Centraal in de film staan burgerwachten aan beide kanten van de grens van Amerika met Mexico, die vechten tegen de Mexicaanse drugs cartels. De film ontvouwt zich als een western en filmmaker Matthew Heineman weet met allerlei verschillende betrokken partijen voor de camera te spreken.

De film zal tijdens de avond in 't Hoogt enkel met Engelse ondertitels vertoond worden en ook de Q & A zal in het Engels worden gehouden. Kijk voor meer informatie over deze avond en andere Studium Generale avonden op de website van 't Hoogt.



NieuwsFilm

meest populair