Leonardo DiCaprio gaat naar het Witte Huis

Leonardo DiCaprio gaat naar het Witte Huis

Maar wat gaat de beroemde acteur daar doen?

DiCaprio is een veelzijdig man. Niet alleen is de Oscar winnaar druk bezig met de nodige filmprojecten (meer nog als producent dan als acteur), maar ook zet hij zich enorm in voor het milieu. Zo heeft hij al diverse keren grote sommen geld gedoneerd aan meerdere organisaties en goede doelen die strijden voor een beter milieu.

Het is al bijna twintig jaar geleden dat hij zijn eigen organisatie oprichtte: De Leonardo DiCaprio Foundation, een stichting die zich hard maakt voor het beschermen van onze planeet en bedreigde diersoorten.

Dat de acteur een grote rol speelt in het beschermen van het milieu is geen geheim; zo trof DiCaprio begin van dit jaar nog de Paus in het Vaticaan om het te hebben over wat we zouden kunnen doen om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de manier waarop we met onze aarde omgaan. Nu is hij weer uitgenodigd voor een ander groot evenement en door niemand minder dan President Barack Obama zelf en wel voor het South By South Lawn Festival, wat zal worden gehouden in de achtertuin van het Witte Huis. Hier zullen meerdere bekendheden en activisten gaan discussiëren over de toestand van de aarde. Ook klimaatveranderingsspecialist Katharine Hayhoe zal daarbij aanwezig zijn.

Het South By South Lawn Festival is een initiatief van Obama. Daarbij staat innovatie centraal en zal er voornamelijk gesproken worden over: ''de noodzaak om de enige planeet die we hebben te beschermen voor de volgende generaties''.

Tevens zal DiCaprio's nieuwste documentaire, Before The Flood, tijdens het festival zijn première beleven.

NieuwsFilm

meest populair