Miley Cyrus en Idina Menzel over Frozen 2 en Disney

Miley Cyrus en Idina Menzel over Frozen 2 en Disney

Wordt Elsa een lesbisch personage?

Miley Cyrus en Idina Menzel troffen zich laatst tijdens The Ellen DeGeneres Show; Miley verving Ellen die normaalgesproken de gastvrouw is, terwijl Idina te gast was. Beiden hebben gewerkt aan Disney projecten: Cyrus was te zien in de Hannah Montana serie, terwijl Idina haar stem gaf aan Elsa, het hoofdpersonage van Frozen.

Idina had wel het nodige te zeggen over Frozen en Disney: ''Ik denk dat de Frozen storm wel een beetje overgewaaid is: iedereen heeft de 'Let It Go' hit zo vaak gehoord dat we er nu schoon genoeg van hebben''.

Maar dat maakt Disney allemaal niet zo veel uit, want uiteraard zal er een vervolg komen op het megasucces van Frozen, dus werd al verleden jaar aangekondigd dat het verhaal verder gaat. Sindsdien wordt er natuurlijk heftig gespeculeerd over wat we mogen verwachten van deel 2. Een van de geruchten die de ronde doen, is dat Elsa lesbisch zou zijn; je kunt zelfs een petitie op het internet tekenen genaamd: #GiveElsaAGirlfriend, als je daar vóór zou zijn.

Hierover had Menzel het volgende te zeggen: ''Ik was in het begin wel ietwat verbaasd, want we hebben het hier per slot van rekening toch wel even over Disney, maar ik ben wel blij dat mensen het hierover hebben. Ik heb al veel brieven gehad van jonge mensen, zelfs kinderen, die niet weten om te gaan met hun seksuele geaardheid en hoe ze uit de kast moeten komen. Het zou mooi zijn als Elsa zich ook in die situatie zou bevinden, om deze dan uiteindelijk toch te accepteren en er een beter mens door te worden. Maar ik kan niet beloven dat dat gaat gebeuren''.

Zo zei de actrice dat ze eigenlijk a.h.w. ''overgeleverd is aan Disney'' en dat ze er dus verder niet veel over kan en/of mag vertellen. Miley kon zich daar blijkbaar wel in vinden: ''Geloof mij maar, ik bevond me in precies dezelfde situatie, niemand kent die beter dan ik!'' Zo zei Cyrus laatst nog dat Disney van haar had geprofiteerd en niet genoeg had betaald voor haar rol in Hannah Montana: ''ik wilde heel graag op de tv te zien zijn, dat was eenvoudigweg mijn droom. Toen ik dus kreeg te horen dat ik de hoofdrol kreeg in Hannah Montana kon ik mijn geluk niet op, maar nu weet ik wel beter. Ook al krijg ik waarschijnlijk problemen met Disney als ik dit zeg, maar ik denk eerlijk gezegd dat ik zelfs de minst betaalde persoon was van de hele ploeg die aan deze serie meewerkte. Ik wist op die leeftijd helaas niet beter''.

Beide actrices zijn overigens wel voorstanders van Disney's eerste gay prinses. Wie is het met hen eens?

NieuwsFilm

meest populair