George Clooney over zijn huwelijk met Amal

George Clooney over zijn huwelijk met Amal

En hij had ook nog wel het een en ander te zeggen over ISIS en Hollywood.

George Clooney vierde onlangs zijn tweejarig huwelijksjubileum met Amal en had toen wel het een en ander te vertellen over hun huwelijk.

De met een Oscar bekroonde acteur werd er namelijk afgelopen zaterdag naar gevraagd tijdens een geldinzamelingsactie genaamd 'Night Under The Stars' in Los Angeles. De acteur grapte: ''Toen we trouwden dachten veel mensen dat ons huwelijk maar slechts van korte duur zou zijn, maar wij hebben hun laten zien dat ze het allemaal goed mis hadden! '' Op de vraag wat het koppel gedaan had om hun jubileum te vieren, zei de acteur dat ze gewoon een rustig avondje met hun tweetjes doorgebracht hadden.

Clooney had ook nog wel het een en ander te zeggen over Amal's baan. Zijn echtgenote is namelijk advocate en momenteel druk bezig wereldleiders ervan te overtuigen de terreurorganisatie ISIS aan te klagen voor genocide: ''Ik ben hartstikke trots op haar, maar het is natuurlijk niet direct de minst gevaarlijke baan...''. Zo vertegenwoordigt Amal nu onder andere Nadia, een Yezidi vrouw die als slaaf was verkocht aan ISIS.

Clooney zei dat hij wel vreesde voor de veiligheid van zijn vrouw, maar dat hij toch besloten had haar zo goed mogelijk te steunen tijdens de rechtszaken die nog gaan volgen. Zo heeft Clooney ook al zelf Nadia ontmoet, over wie hij het volgende zei: ''We hebben een middag doorgebracht met Nadia en ik begrijp nu volledig waarom Amal besloot haar te verdedigen; zelden heb ik zo'n dapper persoon ontmoet. Om hier zo over te durven spreken, dat vergt enorm veel moed. Ze is echt heel erg dapper. En natuurlijk is Amal's besluit om haar te steunen en te helpen ook gewoon heldhaftig te noemen''.

Een van de laatste vragen was of Clooney al contact had opgenomen met Brad Pitt, naar aanleiding van diens scheiding, maar daar wilde de acteur liever niet te veel over kwijt: ''Nee, ik heb nog niet met hem gesproken''.

Wel gaf Clooney de reden waarom hij aan deze geldinzamelingsactie, bedoeld voor een betere ouderenzorg en het geven van financiële ondersteuning aan diegenen die niet slagen in de entertainmentwereld, meegedaan had: ''Ik denk dat veel mensen geloven dat Hollywood alleen maar goede kanten heeft, dat mensen beroemd worden en veel geld verdienen, maar in werkelijkheid is het vaak heel anders. Iedereen staat eigenlijk vrijwel de gehele tijd onder gigantische druk en lang niet iedereen kan daar goed mee omgaan. Velen geven dus op. Dan is het goed dat er een organisatie bestaat die mensen in dergelijke situaties kan helpen om na zo'n tegenslag weer op te staan. Daar zijn we feitelijk allemaal mede verantwoordelijk voor''.

NieuwsFilm

meest populair