Blu-Ray Review: Whiskey Tango Foxtrot

Blu-Ray Review: Whiskey Tango Foxtrot

Van de makers van Focus en Crazy, Stupid, Love.

Regie: Glenn Ficarra | John Requa | Cast: Tina Fey (Kim Baker), Margot Robbie (Tanya Vanderpoel), Martin Freeman (Iain MacKelpie), Christopher Abbott (Fahim Ahmadzai), Billy Bob Thornton (Brigadier General Hollanek), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Bioscooprelease: geen

Na haar periode bij Saturday Night Live stapte Tina Fey volledig over naar Hollywood. Ze speelde sindsdien in de nodige (grote) titels. Eerder dit jaar dook ze op Whiskey Tango Foxtrot van het duo Glenn Ficarra en John Requa, bekend van eerdere successen als Crazy, Stupid, Love (2011) en Focus (2015). Ze zetten Fey tegenover grote namen als Margot Robbie en Martin Freeman. Een enorm succes werd de $35 miljoen kostende drama-komedie niet.

In Whiskey Tango Foxtrot (RT = 68%, IMDb = 6,6), welke in de States een redelijke $23,1 miljoen noteerde, zit Journaliste Kim Baker in een sleur en besluit het roer om te gooien door haar kantoorbaan in New York achter zich te laten en een gevaarlijke opdracht in Afghanistan aan te nemen. Ver van huis en compleet buiten haar comfortzone raakt Kim bevriend met de avontuurlijke journaliste Tanya Vanderpoel, een strenge kolonel en een charmante fotograaf, die haar door deze knotsgekke wereld helpen navigeren. Te midden van de chaos ontdekt Kim haar ware kracht terwijl ze alles riskeert om het volgende grote verhaal te vinden.



Film: Whiskey Tango Foxtrot | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: september 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083074098 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Universal Pictures

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Whiskey Tango Foxtrot zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. De schijf start op met het HD-logo van Paramount Pictures en na enkele waarschuwingen verschijnt gelijk het hoofdmenu in beeld om bijvoorbeeld de hoofdfilm te starten of de extra's te raadplegen.

Beeld

Het beeld van deze Blu-ray uitgave is zeker netjes en sluit mooi aan op het rustige camerawerk van Xavier Grobet. De kleur is iets grauw en toont realistisch en de scherpte zorgt voor de prima HD-weergave. Er is een heel lichte, mooie laag filmgrain waarneembaar, waardoor het geheel filmischer aandoet. De meer donkere beelden zijn doorgaans netjes. Al met al een prima high def beeld.

Geluid

De geluidstrack houdt zich over het algemeen redelijk op de vlakte. Omgevingsgeluiden vanaf de drukke straten zijn waarneembaar en uiteraard gaat de muzikale sfeer omhoog tijdens de meer actievolle scènes in vooral het einddeel van de film. Maar over het algemeen is er veel dialoog en dat is prima te volgen via de front speakers.

Bonusmateriaal

>> All in: The Making of Whiskey Tango Foxtrot: In een kwartiertje wordt er gekeken hoe de film tot stand is gekomen via de nodige bejubelende interviews, ondersteund met beelden van achter de schermen.

>> Embedded in Reality: Een korte featurette met onder meer de regisseurs die laten weten hoe ze getracht hebben om de film zo realistisch mogelijk te laten kijken.

>> War Reporter: The Real Kim: Een video waarin de échte Kim Baker vertelt over hoe zijn de realisatie van de film heeft ervaren.

>> Overig: Nog twee korte featurettes, met Wedding Party en Laughing Matters, en een reeks verwijderde en verlengde scènes.

Zeker aardig om even aan te zetten! Op een nette Blu-ray uitgave

Glenn Ficarra en John Requa kozen met W.T.F. voor een opvallende titel. Heel opvallend is de film niet geworden, maar de rollen van Fey en de andere bekende namen zijn redelijk tot goed. Toch blijft het raar om comédienne Fey in een serieuze rol te zien, want een echte komedie is deze film zeker niet. Ondanks dat de film flopte in States en niet eens op het Nederlandse witte doek mocht verschijnen, is dit een nette Blu-ray uitgave met redelijk wat extra's.

NieuwsFilm

meest populair