Blu-ray

Blu-Ray Review: I Saw the Light

Met een zingende Tom Hiddleston.

door Bram de Groot om 18:14 in Blu-ray
Regie: Marc Abraham | Cast: Tom Hiddleston (Hank Williams), Elizabeth Olsen (Audrey Sheppard Williams), Cherry Jones (Lillie Skipper Williams), Bradley Whitford (Fred Rose), Maddie Hasson (Billie Jean), Wrenn Schmidt (Bobbie Jett), e.a. | Speelduur: 119 minuten | Bioscooprelease: geen

Muzikale biopics blijven een enorme aantrekkingskracht houden op Hollywood. Ieder jaar verschijnen er wel een aantal en zo nu en dan worden er echte toppers opgeleverd. Eerder dit jaar stapte Tom Hiddleston in de huid van country en blues singer-songwriter Hank Williams (1923-1953). Een zanger die vooral bekend was in de States. Het was de tweede regieklus van producent Marc Abraham (Flash of Genius, 2008) en opnieuw kom het geheel niet overtuigen.

In de in de bioscoop geflopte biopic I Saw the Light (RT = 20%, IMDb = 5,7), goed voor een omzet van slechts $1,8 miljoen bij een productiebudget van $13 miljoen, zien we het verhaal van de legendarische country western zanger Hank Williams, die in zijn korte leven één van de grootste verzamelingen in de Amerikaanse muziek creëerde. De film volgt zijn snelle reis naar de top en hoe die roem uiteindelijk een tragisch effect had op zijn gezondheid en zijn privéleven.Film: I Saw The Light | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: augustus 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8712609648676 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van I Saw The Light zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. De disc start op met het logo van Sony Pictures en daarna volgt gelijk het basic hoofdmenu voor vooral de extra's.

Beeld

Met duidelijk bewerkte kleuren krijgt de hoofdfilm een mooie gedateerde uitstraling. De film speelt zich namelijk af in de jaren 40 en 50. Desondanks blijft het beeld kleurrijk en vol en dat zorgt voor een prima kijkervaring. Er is slechts een beperkte laag, vermoedelijk bedoelde laag filmruis waarneembaar. Dat er af en toe een aangepast beeldformaat is zorgt voor een leuk speels effect.

Geluid

Geluid speelt uiteraard een belangrijke rol bij deze muzikale biopic. Voor de audiofiel zal de standaard DTS-HD track wat te basic aanvoelen. Toch doet deze track het prima aangezien de zang en dialoog prima te horen zijn via voornamelijk de frontspeakers. De surround speakers houden zich voornamelijk bezig met wat surround effects. De muziek voor deze film was in handen van Aaron Zigman, al worden heel wat van de nummers gezongen door acteurs, waaronder hoofdrolspeler Tom Hiddleston.

Bonusmateriaal

Ondanks dat I Saw The Light niet in de Nederlandse bioscopen te zien is geweest en elders flopte, heeft Sony Pictures Home Entertainment een aantal nette extra's aan de schijf toegevoegd. Een overzicht:

>> Deleted Scenes: Een reeks van 10 verwijderde scènes, met een introductie van de regisseur. Erg aardig om even aan te zetten al hebben de verwijderde scènes niet allemaal even veel toegevoegde waarde.

>> Illuminating a Legend: Inside I Saw the Light: Een blik op Hank Williams zelf. Met veel aandacht voor de regisseur en de invloed die de zanger heeft gehad en heeft op countrymuziek en muziek in het algemeen.

>> Talking Hank: Een toch vrij omvangrijke featurette waarin wordt gekeken naar de hoofdrol van Tom Hiddleston. Er wordt gesproken over zijn voorbereidingen en over de invloed van de zanger. Ook producer Rodney Crowel komt aan het woord.

>> Overig: De liefhebber kan ook nog het audiocommentaar met Marc Abraham aanzetten en de première bekijken met een muzikaal optreden van Hiddleston.

Zeer basic muzikale biopic, op een zeker geen basic Blu-ray uitgave

Ben je fan van (muzikale) biopics dan zal I Saw The Light er voor jou waarschijnlijk niet uitspringen. Ben je country-fan dan ligt dit waarschijnlijk iets anders. Desondanks een basic muzikale biopic, met nette rollen. De Blu-ray uitgave weet zich in ieder geval wel te onderscheiden met prima beeld en geluid en een mooie reeks bonusmateriaal.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair