Blu-ray

Blu-Ray Review: Rock the Kasbah

Als je Bill Murray hoog heb zitten; leuk.

door Bram de Groot om 17:33 in Blu-ray
Regie: Barry Levinson | Cast: Bill Murray (Richie Lanz), Kate Hudson (Merci), Zooey Deschanel (Ronnie), Danny McBride (Nick), Scott Caan (Jake), Bruce Willis (Bombay Brian), e.a. | Speelduur: 147 minuten | Bioscooprelease: geen

Met de zeker niet al te recente titels Rain Man, Good Morning, Vietnam, Sleepers en Wag the Dog staan er achter de naam van Oscarwinnaar Barry Levinson een aantal zeer sterke en geliefde films. De afgelopen jaren lijkt de filmmaker de grip verloren en met Rock the Kasbah voegde hij opnieuw een niet al te sterke film toe aan zijn oeuvre. Dit keer overigens met een aantal aansprekende/grote namen, zoals Kate Hudson, Zooey Deschanel, Danny McBride, Bruce Willis en uiteraard uitblinker Bill Murray.

In het $15 miljoen kostende Rock the Kasbah (RT = 8%, IMDb = 5,5), welke in de States bleef hangen op een opbrengst van net $3 miljoen, wordt Richie Lanz in het door oorlog verscheurde Kabul door zijn laatst overgebleven klant gedumpt. Hij ontdekt Salima Khan (Leem Lubany), een tiener uit Pashtun met een prachtige stem en de moedige droom om de eerste vrouw te worden die meedoet aan Afghanistans versie van "American Idol". Richie werkt samen met een slimme prostituee, twee diehard feestende oorlogsprofiteurs en een haarscherpe huurling om de gevaarlijke culturele vooroordelen te trotseren en zijn nieuwe beschermelinge uit te laten groeien tot de nieuwe "Afghaanse ster".


Film: Rock the Kasbah | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: september 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Duits | EAN: 4013549061957 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Splendid Film

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Rock the Kasbah zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. De schijf start op met het logo van Splendid en na de kijkwijzer (12) volgen de taalselectie en de trailers van Veteran: Above the Law en Assassination. Via het hoofdmenu zijn onder meer de specials te raadplegen.

Beeld

Splendid Film weet over het algemeen redelijk nette HD-transfers af te leveren. Ook dit keer zit het doorgaans goed. De kleuren zijn mooi vol en erg sterk en de details in de donkere delen in het beeld zijn netjes te nomen. Wel is er een lichte laag filmgrain aanwezig, al kan deze bedoeld zijn om de wat grauwere sfeer in te zetten. Nette beeldweergave.

Geluid

De standaard DTS-HD geluidstrack weet zich beperkt te onderscheiden, aangezien het geheel zich richt op dialoog met hier en daar muzikale uitspattingen, geleid door de Braziliaan Marcelo Zarvos. De soundtrack is zeker aardig. Verder biedt het geluid ruimte aan wat surround effects, al maken deze over het algemeen niet zo heel veel indruk.

Bonusmateriaal

Zoals nagenoeg gebruikelijk heeft Splendid Film een aantal korte featurettes op de schijf geplaatst, hieronder een overzicht. Ondertitels ontbreken.

>> Richie Lanz: The Man and the Music: Een korte faux documentaire over het personage van Bill Murray. Erg aardig gedaan, maar de sleepduur blijft hangen op ruim 2 minuten.

>> B-Roll: Een B-Roll is een aaneenschakelijk van beelden van achter de schermen zonder begeleidend commentaar. Het mooie aan een B-Roll is dat je een blik krijg op hoe de opnames zijn verlopen en hoe het zo ongeveer gesteld was met de sfeer op de set. Het nadeel van deze B-Roll is dat het een snelle blik is op de première in New York... Foutje...

>> Interviews: Een aantal korte, niet gemonteerde interviews vanaf vermoedelijk de officiële première van de film in New York.

>> Making of: Misschien wel de korste Making of ooit. Met een speelduur van 2,5 minuut en veel beelden uit de film en van achter de schermen wordt er door cast & crew kort gesproken over hoe de film is gemaakt.

Vooral een Bill Murray-feestje; nette Blu-Ray

Met Rock the Kasbah levert regisseur Barry Levinson opnieuw een te vergeten prent af. De rol van Bill Murray past hem goed, maar het geheel sukkelt over het algemeen wat voort zonder dat er echt diepgang komt. De insteek is overigens wel goed te noemen en als je van Marray kan genieten; gewoon even aanzetten! De Blu-ray van Splendid Film is netjes, met een paar korte extra's.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair