Video

Nieuwe trailer 'Loving Vincent': met de hand geschilderde Vincent van Gogh biopic

Plus een 'behind the scenes'-video over hoe de film met dit bijzondere proces wordt gemaakt.

door Kaj van Zoelen om 09:47 in Video
Vincent van Gogh is een van de grootste artiesten die onze vaderlandse geschiedenis rijk is. Niet alleen is zijn schilderwerk een van de hoogtepunten uit de Nederlandse kunstgeschiedenis, hij is het schoolvoorbeeld geworden van de getormenteerde kunstenaar, het waanzinnige genie dat niet tijdens zijn eigen leven gewaardeerd wordt, maar later vereerd wordt vanwege zijn werk. En dus een geliefd onderwerp voor films.

Loving Vincent is de nieuwste in een lange reeks films die geïnspireerd zijn door Van Goghs werk en leven (denk aan onder andere Lust for Life van Vincent Minnelli, Vincent & Theo van Robert Altman en Van Gogh van Maurice Pialat). Daar is nu een nieuwe trailer van ontdekt, nadat de eerste in het voorjaar verscheen. Loving Vincent gaat niet alleen over het leven van Vincent van Gogh maar valt ook op door de stijl: het is een animatiefilm die met de hand geschilderd is in de stijl van Van Gogh.

Om deze schilderstijl te bewerkstelligen werd de film eerst met acteurs opgenomen voor green screens en motion capture techniek, waarna vervolgens over die beelden werd heen geschilderd. Filmmaker Hugh Welchman werkte daarvoor samen met schilder Dorota Kobiela. Bekijk voor meer informatie daarover de 'behind the scenes'-video onder de trailer. Onder de acteurs die meespelen bevinden zich Saoirse Ronan en Chris O'Dowd. Loving Vincent komt als het goed is ergens volgend jaar uit, in ieder geval in Groot-Brittannië.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Bilbo

Avatar

Dit ziet er heel apart uit, op een goede manier. Zal dit zeker in de gaten houden.

Tarantoga

Avatar

Dit ziet er bijzonder uit. Even opletten wanneer hij uitkomt.

nieuwslaatste nieuws

meest populair