Jean-Luc Godard over biopic over hem: 'stom idee'

Jean-Luc Godard over biopic over hem: 'stom idee'

De Franse regisseur, misschien wel de belangrijkste aller tijden, onthuld ook details over nieuwe film, '.

Jean Luc Godard vertelt in een interview over Image et Parole, de film waar hij aan werkt, en keurt en passant de biopic af die over hem in de maak is.

Jean Luc Godard, de Franse regisseur die samen met onder andere François Truffaut de grondlegger is van de Nouvelle Vague beweging, gaat nog altijd gestaag door. Met filmmaken, en met zichzelf zijn: onvoorspelbaar, compromisloos en tegen schenen schoppend.

De 86-jarige filmmaker deed in een interview aan het Russische Seance nieuwe details over zijn allernieuwste film uit de doeken, en deelde een sneer uit aan het adres van Michel Hazanavicius.

Hazanavicius is namelijk Redoubtable aan het maken, een biopic over Godard waarin Louis Garrel de prikkelbare, principiële regisseur speelt, en Stacy Martin en Berenice Bejo als vrouwen in zijn leven. Over dat project had Godard geen goed woord over: "Ik wil er niet eens over horen. Hoewel het me eigenlijk niets kan schelen. Een stom idee. Stom."

In dat interview vertelde hij ook over zijn nieuwste film, Image et Parole:

"Ik begin met een zeer lange introductie. Als in, voordat we de hele hand zien, moeten we eerst elke vinger stuk voor stuk in acht nemen. Dus geef ik de eerste vijf elementen: oorlog, reizen, de wet (als in Montesquieus 'Over de geest van de wetten'), iets anders en tenslotte "

Jean Luc Godard is de regisseur van onder andere klassiekers als À bout de souffle, Le mépris en Pierrot le fou. In recente jaren regisseerde Godard de experimentele, controversiële films Film Socialisme en Adieu au langage. Ook ver in de tachtig maakt de Fransman nog altijd de tongen los met zijn werk.


NieuwsFilm

meest populair