Events & Festivals

Fantasie en misvorming in 'The Giant' trailer

Een misvormde jongen droomt ervan een grote reus te zijn.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Kaj van Zoelen om 15:02 in Events & Festivals
Bekijk de trailer voor The Giant, een Zweeds drama dat op het IFFR gaat draaien.

De jonge Rikard is in het leven nogal beperkt door zijn misvormde hoofd, waardoor hij moeilijk kan praten en daardoor slecht kan communiceren - wat alleen maar versterkt dat mensen hem slechts zijn misvorming zien. Behalve zijn moeder, zijn beste vriend en zijn jeu de boules-team, dat niet zonder zijn fraaie worpen kan. In zijn fantasie ziet hij zichzelf ondertussen als een grote reus die door pittoreske landschappen banjert.Rikard Boberg heeft zijn zinnen gezet op het winnen van een belangrijke jeu de boules-wedstrijd, ondanks dat hij misvormd is en daardoor nauwelijks kan praten, wat twee barrières tussen hem en de wereld opwerpt. Als kampioen zal hij herenigd worden met zijn moeder, denkt hij. Zeker met hulp van de reus uit zijn kleurrijke fantasieën.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Judge

Avatar

Ja, je moet toch wat hè? Die scenarist zal vast aan de verboden witte poeders gezeten hebben toen hij met dit verhaal op de proppen kwam.

Neemt niet weg dat het geen slechte film hoeft te zijn, maar het gegeven is een beetje alsof er wat losse termen in een een ton zijn gegooid en er toen 3 strookjes uit getrokken zijn: 1 - Reus, 2 - Jeu de boules, 3 - Misvormd hoofd.

Gelukkig zijn de strookjes Kip met 1 oog, Lekkende watertoren en Irritante drieling in de ton achtergebleven...

nieuwslaatste nieuws

meest populair