'Allo 'Allo!-acteur Gorden Kaye overleden

'Allo 'Allo!-acteur Gorden Kaye overleden

'René Artois' werd 75 jaar.

Acteur Gorden Kaye is overleden. De Britse acteur die vooral bekend was van zijn rol als René Artois in de BBC-sitcom 'Allo 'Allo! werd 75 jaar. Zijn overlijden is bevestigd door een voormalig zaakwaarnemer van Kaye. Hij overleed in een verzorgingstehuis.

Kaye is al sinds 2004 niet meer actief en naast zijn memorabele rol in 'Allo 'Allo! was hij ook te zien in heel wat andere series en ook films. De bekendste film waar Kaye in te zien is, is de sci-fi film Brazil van regisseur Terry Gilliam.

Kaye speelde in 'Allo 'Allo! de rol van René, zo ongeveer de meest gewilde man in het Frankrijk van de Tweede Wereldoorlog. Vrouwen willen zijn lichaam en het verzet zijn brein. En de nazi's willen zijn worst. René is namelijk een cafébaas in Frankrijk en is niet bang voor de Gestapo, de Duitsers en het verzet. Alleen zijn vrouw Edith jaagt hem de stuipen op het lijf. Hij speelde in alle 84 afleveringen mee, welke van 1982 tot 1992 werden uitgezonden door de BBC. In 1994 verscheen de tv-film The Best of 'Allo 'Allo!

Zijn laatste optreden als acteur was in de BBC-sketch Revolver in 2004.



NieuwsFilm

meest populair