Michael Bay zegt vaarwel tegen 'Transformers' - of toch niet?

Michael Bay zegt vaarwel tegen 'Transformers' - of toch niet?

Ook geeft hij een blik op de toekomst van de films.

Op zijn website michaelbay.com heeft regisseur Michael Bay met een brief kenbaar gemaakt dat hij Transformers: The Last Knight ziet als zijn laatste film in de financieel bijzonder succesvolle filmreeks. Ook geeft hij zijn visie op hoe het zonder hem verder zal gaan.

"Interlinken"


In zijn 'brief' geeft hij aan dat hij al meer dan 10 jaar betrokken is bij de franchise en dat ze voor de nieuwe film een schrijverskamer hebben opgericht om de films een nieuwe start te geven, zodat The Last Knight en de toekomstige films met elkaar "interlinken." Het team van schrijvers bestond uit de namen Akiva Goldsman (A Beautiful Mind); Art Marcum & Matt Holloway (Iron Man); Ken Nolan (Black Hawk Down); Zak Penn (Ready Player One); Lindsey Beer (Barbie); Geneva Robertson-Dworet (Tomb Raider); Christina Hodson (Bumblebee); Steven DeKnight (Daredevil, Smallville); Jeff Pinkner (The Amazing Spider-Man 2, Lost) en Andrew Barrer & Gabriel Ferrari (Ant-Man).

Droomkamer voor fans

In de zomer van 2015 heeft het team in een enorme ruimte samengewerkt. "Omringd met 10.000 concept afbeeldingen uit de historie van de franchise: de films, tekenfilms en comics. Er was een levensgrote Bumblebee en er keek een Megatron-hoofd en vele andere rekwisieten op hen neer. We maakten overal gebruik van. Het was een droomkamer van iedere fan." Ook werden transformers historici ingeschakeld om aan de schrijvers uit te leggen waar de Transformers allemaal zijn geweest.

Soort van afscheid

Ondanks dat het allemaal nog twijfelachtig klinkt, kondigt Bay ook zijn afscheid aan: "Het is bitterzoet voor me. Bij elke Transformers film heb ik gezegd dat het mijn laatste zou zijn. Ik weet dat er 120 miljoen fans wereldwijd zijn die de film zien, de enorme rijen bij de themaparken en de geweldige Make-A-Wish kinderen die de set bezoeken. Op een of andere manier word ik iedere keer terug gezogen. Ik hou ervan de films te maken. Met name deze film was geweldig om op te nemen. Maar deze keer zou het zomaar echt het einde kunnen zijn. Ik blaas het verhaaltje uit."

The Last Knight is een nieuwe start

Over The Last Knight gaf hij nog aan dat hij zonder twijfel kon zeggen dat er nog nooit een Transformers-film is geweest met een dergelijke enorme visuele scope en uitgestrekte mythologie. "Het is een laatste hoofdstuk en een nieuw begin," aldus mister Bayhem.

Kortom: De blockbuster-specialist neemt afscheid, maar kijk er niet raar van op als in 2019 zijn zesde film verschijnt. Lees de complete brief op zijn website.

NieuwsFilm

meest populair