Waarom 'Bioshock' er nooit is gekomen

Waarom 'Bioshock' er nooit is gekomen

Gore Verbinski legt het uit.

BioShock is een van die films die lange tijd in ontwikkeling is, maar er steeds maar niet komt. In 2008 leek het er even op dat de gameverfilming er echt zou komen, maar regisseur Gore Verbinski werd uiteindelijk teleurgesteld door Universal, dat de film annuleerde. Tijdens een AMA op Reddit, legde Verbinski uit waarom.

"Er is geen kort antwoord op die vraag, maar we zaten acht weken van de opnamestart, toen de stekker eruit ging," begon Verbinski. "Het is een R-Rated film. Ik wilde het R-Rated houden, dat voelde voor mij passend, maar het is een dure film. We moesten een gigantische wereld scheppen, en het was er niet een waarvoor we gewoon naar locaties konden gaan voor de opnames."

"Toen we 'A Cure for Wellness' maakten, konden we een reeks locaties gebruiken om die wereld te scheppen. Bij 'Bioshock' zou dat niet werken, omdat we een compleet onderwateruniversum moesten bouwen. Dus ik denk dat de combinatie van de rating en het prijskaartje ertoe leidde dat Universal er niet aan durfde."

Dat niet durven van Universal werd gesterkt door matig presterende R-Rated films op dat moment. "Maar ik denk dat de zaken veranderd zijn en er misschien nog een kans komt. Het is echter erg moeilijk als je acht weken van de opnamestart vandaan zit, en je een film echt in je hoofd kan zien en je bijna het hele ding gefilmd hebt. Dus emotioneel gezien ben je op dat moment gewisseld van een architect naar een aannemer en het is moeilijk om daar weer naartoe terug te gaan."

NieuwsFilm

meest populair