Algemeen

Waarom 'Bioshock' er nooit is gekomen

Gore Verbinski legt het uit.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 17:20 in Algemeen
BioShock is een van die films die lange tijd in ontwikkeling is, maar er steeds maar niet komt. In 2008 leek het er even op dat de gameverfilming er echt zou komen, maar regisseur Gore Verbinski werd uiteindelijk teleurgesteld door Universal, dat de film annuleerde. Tijdens een AMA op Reddit, legde Verbinski uit waarom.

"Er is geen kort antwoord op die vraag, maar we zaten acht weken van de opnamestart, toen de stekker eruit ging," begon Verbinski. "Het is een R-Rated film. Ik wilde het R-Rated houden, dat voelde voor mij passend, maar het is een dure film. We moesten een gigantische wereld scheppen, en het was er niet een waarvoor we gewoon naar locaties konden gaan voor de opnames."

"Toen we 'A Cure for Wellness' maakten, konden we een reeks locaties gebruiken om die wereld te scheppen. Bij 'Bioshock' zou dat niet werken, omdat we een compleet onderwateruniversum moesten bouwen. Dus ik denk dat de combinatie van de rating en het prijskaartje ertoe leidde dat Universal er niet aan durfde."

Dat niet durven van Universal werd gesterkt door matig presterende R-Rated films op dat moment. "Maar ik denk dat de zaken veranderd zijn en er misschien nog een kans komt. Het is echter erg moeilijk als je acht weken van de opnamestart vandaan zit, en je een film echt in je hoofd kan zien en je bijna het hele ding gefilmd hebt. Dus emotioneel gezien ben je op dat moment gewisseld van een architect naar een aannemer en het is moeilijk om daar weer naartoe terug te gaan."

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chefry1983

Avatar

Bioshock is een gaaf spel en kan best geschikt zijn om te verfilmen maar dan wel met big daddys en little sister. Mister Bubbles!!!

gwhconcepts

Avatar

Blij verrast te horen dat er nog steeds aan gedacht wordt deze game te verfilmen. Maar dan wel zo dicht mogelijk bij het verhaal van de game houden... doe geen Resident Evil.

nieuwslaatste nieuws

meest populair