Samuel L. Jackson te zien in 'Split 2'?

Een nieuwe samenwerking tussen M. Night en Samuel L.?

Wie de nieuwste M. Night Shyamalan, Split, nog niet heeft gezien, dient nu direct te stoppen met het lezen van dit artikel. Diegenen die al wel bekend zijn met de afloop van die film, hebben aan de titel van dit nieuwsbericht al voldoende info om te weten dat het voor niet-ingewijden grote spoilers bevat voor Split.

Tijdens een interview met Collider werd Samuel L. Jackson gevraagd of hij betrokken zal zijn bij het verwachte maar nog niet definitief aangekondigde vervolg op Split. Immers, die film eindigt met de onthulling dat hij in hetzelfde universum plaatsheeft als Shyamalans eerdere Unbreakable. Er wordt zelfs openlijk en opzettelijk gehint naar Jacksons personage in die thriller uit 2000. Hoewel Jackson nog niet gevraagd is voor de sequel, was hij toch niet te beroerd om zijn mening over de kruisbestuiving van Shyamalans titels te geven.

'Ik heb een film genaamd Split gemaakt en ik wil dat je hem ziet,' sprak Jackson over Shyamalan. 'Dus ging ik naar de screening en belde hem er meteen daarna op en zei 'okee gozer, betekent dit wat ik denkt dat het betekent?' en hij zei, 'we moeten eerst even kijken hoe de film het doet'. En ik denk dat de film het onderhand goed genoeg heeft gedaan om te zeggen 'okee, laten we dit in elkaar gaan zetten'.'

Over hoe het in elkaar steekt kan inderdaad nog druk gespeculeerd worden. Immers, Jacksons personage Mr. Glass en Kevin (gespeeld door James McAvoy) zijn allebei schurken, waarvan de eerste achter de tralies zit. Hoe gaan zij elkaar ontmoeten, en waarom? Jackson vervolgt. 'McAvoy's personage is een goede match voor Bruce Willis' personage uit Unbreakable aangezien hij ook soort van onbreekbaar is. Dus mijn personage heeft iets van 'Fuck, waarom zijn zij allebei zo en zit ik aan het andere einde van het spectrum?' Dus is het zaak dat ik uit die inrichting ontsnap waarin ze me hebben opgesloten om me ermee te bemoeien, en we zien wel wat er gebeurt.'

Jackson heeft er dus zeker zin in, maar of een Split 2 annex Unbreakable 2 er ook echt van gaat komen valt nog te bezien. De opbrengsten van de eerste film lijken voldoende om het bestaansrecht van een vervolg te waarborgen. Bruce Willis zal zeker meedoen, getuige zijn onverwachte verschijnen in Split. De bal ligt nu dus weer bij Shyamalan.



NieuwsFilm

meest populair