Blu-ray recensie: 'Bridget Jones's Baby'

Blu-ray recensie: 'Bridget Jones's Baby'

Mooie uitgave van dit geinige derde deel.

Regie: Sharon Maguire | Cast: René Zellweger (Bridget), Gemma Jones (Mum), Jim Broadbent (Dad), Sally Philips (Shazzer), Colin Firth (Mark), Patrick Dempsey (Jack) e.a. | Release: 15 september 2016 | Speelduur: 123 minuten
Sinds het verschijnen van het derde Bridget Jones-boek van Helen Fielding, wordt er gewerkt aan deze derde film. In juli 2009 werd de beslissing genomen die niet te baseren op het boek, maar in plaats daarvan inspiratie te halen uit de columns van Fielding. Het resultaat: het goed ontvangen Bridget Jones's Baby.

Deze derde film pikt het verhaal jaren na de break-up van Bridget en Mark Darcy op. Ze is veertig en weer single. Bridget neemt daarop de beslissing zich enkel nog te focussen op haar carrière als televisieproducent en brengt veel tijd door met haar vrienden. Het lijkt alsof ze alles onder controle heeft en niets mis kan gaan, tot ze de charmante Amerikaan Jack ontmoet. Daarop staat het hele liefdesleven van Bridget weer op z'n kop. Als ze dan tot overmaat van ramp zwanger raakt, weet ze niet wie van de twee mannen de vader is...

Over het algemeen werd de film goed ontvangen. Ondergetekende gaf de film 3,5 ster en schreef: "Prettig vervolg overbrugt lange afwezigheid zonder problemen. Bridget Jones heeft dit keer de lach aan haar zwangere buik hangen." Dat lijkt ook ongeveer de consensus op RottenTomatoes, waar de film door 76 procent van de critici goed ontvangen werd en als consensus kreeg: "fans van de franchise zullen blij zijn met deze derde film". Verder kostte de film 35 miljoen dollar en verdiende deze wereldwijd 212 miljoen. Het was dus een succes, waaronder hier op eigen bodem, waar deze 10,4 miljoen euro omzette en de best verdienende buitenlandse film van 2016 bleek.

Bekijk de afbeelding
Media: 1x Blu-ray | Video: 2.40:1 | Audio: Engels 5.1 DTS-HD MA / DTS: Frans, Spaans, Duits, Italiaans | Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Duits, Italiaans | Retail release: februari 2017 | EAN: 5-053083-075286 | Met dank aan: Universal Pictures
Bridget Jones's Baby wordt aangeleverd in een standaard Blu-ray keepcase. Voorop tref je de drie hoofdpersonen aan, van links naar rechts zijn het Mark, Bridget en Jack. De beide heren kijken naar Bridget, die in het midden staat. Op de achterkant van de hoes tref je verder dezelfde zaken als altijd aan, van een synopsis tot info over de extra's en de technische details. In de hoes verder de schijf, met eenzelfde ontwerp als de cover en een velletje om je online kopie van de film te kunnen claimen. Doe je de schijf in je Blu-ray speler, hoef je na het zien van het logo van Universal Pictures, geen enkele trailer te kijken, want er wordt na taalselectie direct naar het menu geskipt. Handig en fijn, want zo kan je snel aan de slag.

Beeldkwaliteit

De beelden van Bridget Jones's Baby zien er goed uit. De digitale opnames zorgen voor natuurgetrouwe kleuren en veel details. Daarbij zie je vrijwel alle details, bijvoorbeeld de kleinste rimpels op het gezicht van Bridget. Verder dus mooie kleuren, waarbij vooral opvalt dat die in elke scène erg realistisch overkomen.

Audio

Ook wat de audio betreft, hebben we niks te klagen: de DTS-HD 5.1 score zorgt voor levendig geluid. Opvallend is dat er weinig spannende omgevingsgeluiden zijn, maar dat hoort ook niet echt bij dit soort films. In scènes waarbij er wel van alles op de achtergrond gebeurt, komen ook die geluiden mooi van verschillende kanten.

Extra's

Er zitten veel extra's op deze uitgave. Zo is er een Alternatief einde, waarbij de personages naar de camera kijken en praten over het huwelijk van Bridget. Het is dus niet echt een alternatief einde. Wel echt alternatief zijn de Verwijderde & Alternatieve Scènes, die maar liefst 17 minuten in beslag nemen en uiteenlopende extra beelden bevatten.

Het interessantst is echter de vijfdelige featurette Full Circle - The Making of Bridget Jones's Baby, waarin in vier tot vijf minuten durende filmpjes gekeken wordt naar de personages, opnames, het verhaal en de regie van de film. Een Gag Reel rondt het geheel in twee minuten af.

Mooie uitgave van een geinige komedie

De Blu-ray uitgave van Bridget Jones's Baby is prima. De beelden zijn haarscherp, gedetailleerd en de kleuren realistisch. De audio is ook goed en mooi om te horen, dus daar valt ook niets op aan te merken. Verder wordt het geheel afgerond door mooie extra's en een UV-velletje, waarmee je de film dus ook in een digitale versie kunt bekijken.NieuwsFilm

meest populair