Originele versies 'Star Wars' mogelijk dit jaar te zien

Eindelijk niet met de afzichtelijke visual effects.

MakingStarWars.net heeft eerder aangegeven niet mee te gaan in de geruchten die er verschijnen rond de door de fans zo gewenste release van originele NIET-Special Edition versies van de drie eerste Star Wars-films, de zogenaamde "Original Trilogy." Nu meent de website te weten dat de versies nog dit jaar officieel gaan verschijnen.

De Star Wars-fans hebben van meerdere bronnen vernomen dat de uitgave nu wel gaat komen, aangezien de franchise dit jaar 40 jaar bestaat. De website weet niet of de films in de bioscoop verschijnen of dat ze op (Blu-ray) schijf beschikbaar komen.

De site geeft echter aan dat ze er sterk in geloven dat de originele versies van Star Wars Episode IV: A New Hope (1977), Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back (1980) en Star Wars Episode VI: Return of the Jedi (1983) daadwerkelijk weer op een of andere manier in omloop komen.

In het verleden heeft Lucasfilm verklaard dat het onmogelijk zou zijn dat de originele versies zouden verschijnen. Dit bleek echter niet waar, aangezien verleden jaar een 35mm print van een originele versie opdook. Overigens zijn de originele versies een ruim aantal jaren geleden beperkt op Dvd verschenen. Tevens zouden ze op het web rondzwerven.

De reden waarom de fans de films zo graag willen zien is omdat de Special Edition-uitgaven vol (destijds) moderne visuele effecten zitten. Deze hebben originele (praktische) effecten vervangen. Wie weet verschijnt er meer nieuws in april, als Star Wars Celebration 2017 plaatsvindt.



NieuwsFilm

meest populair