Todd McFarlane: 'Spawn'-reboot wordt gruwelijk

Todd McFarlane: 'Spawn'-reboot wordt gruwelijk

En heel duister!

Ondanks dat er voorlopig nog geen releasedatum gepland staat voor de langverwachte reboot van Spawn, heeft regisseur Todd McFarlane wel een update voor iedereen die interesse heeft in het project. Dat verkeert sinds 2009 in een ontwikkelingsstadium en in 2013 hoorden we dat de opnamestart hooguit een jaar in de toekomst zou liggen. Er is nu nog altijd niets veranderd en toch geen McFarlane een kleine update.

"Luister, ik zal jullie een beeld schetsen," begon McFarlane. "De film wordt duister, krijgt een R-rating. Als Deadpool en Logan dat mogen zijn, kunnen wij dat ook. Het wordt duister en het wordt gruwelijk." McFarlane wil de film schrijven en regisseren en terecht ook: hij bedacht Spawn zelf.

Spawn debuteerde in Spawn #1 in mei 1992. In de comics is zijn echte naam Al Simmons, een huurmoordenaar die gedood wordt. Daarna keert hij terug naar de wereld als Hellspawn, een ondood monster dat voortgedreven wordt door necroplasma.

McFarlane wil het budget zo laag mogelijk houden en proberen hem hooguit voor tien miljoen dollar gemaakt te kunnen krijgen. "Ik weet dat ik het verhaal en budget zo klein mogelijk moet houden, zodat als ik naar Hollywood ga en zeg het te willen regisseren, ze ook akkoord gaan. Daarvoor moeten ze de schaal, het formaat en budget begrijpen en denken 'OK, het is niet zo dat Todd aan komt zetten en vraagt om honderd miljoen dollar om zijn eerste film te kunnen regisseren. Hij vraagt om tien miljoen om een kleine horrorfilm te maken. Dat hebben we al tientallen keren zo gedaan."



NieuwsFilm

meest populair