Netflix werkt aan 'choose-your-own-adventure'-films en series

Netflix werkt aan 'choose-your-own-adventure'-films en series

Kies zelf hoe de film verloopt.

Ondertussen mag duidelijk zijn dat Netflix een belangrijke speler is en blijft in home entertainment. Na een reeks zeer goed ontvangen series zet de streamingdienst dit jaar flink wat grote films online. Maar daar houdt het naar verluidt niet bij op. Netflix werkt volgens The Daily Mail aan zogenaamde 'choose-your-own-adventure'-content. Een mogelijke game-changer!

Deze "nieuwe vorm" van entertainment zou ervoor kunnen zorgen dat je een film of serie vanuit een bepaald personage zou kunnen gaan volgen. Deze stap zorgt voor een bijzonder aanvullende kijkervaring en geeft de kijker ongetwijfeld het gevoel meer invloed te hebben op de film of serie.

Een bron van The Daily Mail: "We werken aan een reeks verhaallijnen zodat je daadwerkelijk keuzes kan maken tijdens het kijken. Alle content is aanwezig en dan kunnen mensen zelf beslissen hoe ze het willen zien. We gaan zien hoe het uitpakt. Het wordt een experiment. We gaan zien of het een beetje succesvol wordt. Voor de bedenkers is het nieuw terrein."

Volgens de bron wordt er gestart met een animatieshow. Overigens worden in games al vaker dit soort insteken geïntegreerd. Hoe gaaf zou het zijn als je een serie als Breaking Bad zou kunnen volgen vanuit de belangrijkste personages? Of welke film zou jij met een 'choose-your-own-adventure'-opzet willen kijken?



NieuwsFilm

meest populair