Netflix-baas over bioscopen: alleen de popcorn is beter geworden

Netflix-baas over bioscopen: alleen de popcorn is beter geworden

Bioscoop-innovativiteit staat al jaren stil volgens Reed Hastings.

Tijdens een Q&A heeft Netflix-baas Reed Hastings zich niet enorm positief uitgelaten over de filmindustrie, in het bijzonder de bioscoopketens. Volgens Hastings, staat de innovatie al zo'n 30 jaar stil.

"Hoe innovatief was de distributie van de filmindustrie de afgelopen 30 jaar? Nou, de popcorn smaakt beter, maar dat is het dan ook zo'n beetje," aldus de kritische Hastings.

Maar het bleef niet alleen bij commentaar. Hij gaf ook aan wat een nieuw distributiemodel zou kunnen betekenen van de films. Hij zei dat hierbij gekeken moet worden naar wat zenders en online services hebben betekend voor tv-series. "Netflix wil film ontketenen," aldus Hastings. "In basis is dit om de filmindustrie te laten groeien."

Bioscoopketens en het Amerikaanse National Association of Theatre Owners zijn niet blij met de weg die Netflix inslaat, aangezien de streamingdienst niet kiest voor grootschalige bioscoopreleases en films gelijk beschikbaar maakt voor het brede publiek. Hastings' reactie hierop: We zijn niet anti-bioscoop. We willen dat de dingen gelijktijdig verschijnen." Overigens heeft Netflix wel een overeenkomst met een kleine keten, zodat hun films wel op het witte doek worden vertoond. Hiermee komen de Netflix-producties wel in aanmerking voor de Academy Awards.

Ook gaf Hastings antwoord op de vraag waarom er geen kijkcijfers worden bekendgemaakt: "We hebben al 10 jaar geen kijkcijfers vrijgegeven en het heeft ons niet tegengehouden."



NieuwsFilm

meest populair