'Chuck'-trailer: Liev Schreiber speelt de 'echte' Rocky Balboa

Sylvester Stallone baseerde zijn boksfilms op het verhaal van volksheld Chuck Wepner.

Zilko Tarici 9 april 2017 12:49 in Algemeen
Vorig jaar kwamen er twee boksfilms uit die door haast niemand werden gezien in de Verenigde Staten (laat staan dat ze een Nederlandse bioscooprelease kregen): zowel Bleed for This met Miles Teller als Hands of Stone met Edgar Ramirez flopten genadeloos.

Dit jaar komt er wederom een boksfilm uit, maar wel een die zich op een andere manier wil profileren. De film die eerst de titel The Bleeder zou krijgen, draagt nu de titel Chuck en vandaag hebben we de eerste trailer voor jullie.

Philippe Falardeau regisseerde de film, die gaat over de eigenaar van een slijterij/amateurbokser met de naam Chuck Wepner (Liev Schreiber). Wepner mocht het op het hoogtepunt van zijn carrière vijftien rondes lang afleggen tegen niemand minder dan Muhammad Ali. Dit onwaarschijnlijke verhaal gaf Sylvester Stallone de nodige inspiratie voor het personage van Rocky Balboa.

Naast Schreiber zien we in Chuck ook Elisabeth Moss, Ron Perlman, Naomi Watts, Jim Gaffigan, Michael Rapaport en Pooch Hall. De film kon bij verschillende festivals rekenen op betere kritieken dan de films die genoemd werden in de eerste alinea.NieuwsFilm