Nieuwe (Japanse) trailer live-action 'Fullmetal Alchemist'

Nieuwe (Japanse) trailer live-action 'Fullmetal Alchemist'

De verfilming van de populaire anime-franchise.

Warner Bros. Pictures heeft de twee officiële trailer vrijgegeven van de Japanse live-action verfilming van de razend populaire manga- en anime-franchise [i]Fullmetal Alchemist. De betreffende film zal in Japan vanaf 1 december 2017 in de bioscopen draaien, maar over verdere releasedata heeft Warner Bros. nog niks bekendgemaakt.

Fullmetal Alchemist, vaak door fans afgekort als "FMA" of "Hagaren", is een manga uit 2001 geschreven door Hiromu Arakawa. Van het verhaal zijn twee populaire anime-televisieseries gemaakt, waarvan de tweede ('Brotherhood') letterlijk het verhaal van de manga volgt. Ook bestaan er diverse spin-off videospellen. Zowel de originele mangaserie als 'Brotherhood' werden in juni/juli 2010 afgerond.
De serie is in Japan en Noord-Amerika erg populair. In 2005 en 2006 werd Fullmetal Alchemist bij peilingen door TV Asahi verkozen tot nummer 1 in de top 100 van beste anime aller tijden. In februari 2007 won de anime diverse prijzen bij de American Anime Awards.

De animeserie heeft een doorlopend script met zowel komische als dramatische momenten. Daarnaast vormen ook serieuzere zaken een thema, zoals oorlogen en dictators. Verder werpt de serie vragen op over existentialisme (wat is een ziel, wat is geheugen) en humanisme: in hoeverre heeft het doen van dingen (voor anderen) een beloning tot gevolg?

Kijken jullie uit naar de live-action Fullmetal Alchemist?



NieuwsFilm

meest populair