Blu-ray recensie: 'Jack Reacher: Never Go Back'

Blu-ray recensie: 'Jack Reacher: Never Go Back'

Mooie uitgave met talrijke extra's.

Regie: Edward Zwick | Cast: Tom Cruise (Jack Reacher), Cobie Smulders (Turner), Aldis Hodge (Espin), Danika Yarosh (Samantha), Patrick Heusinger (Samantha) e.a. |Release: 20 oktober 2016 | Speelduur: 118 minuten
21 boeken verschenen er al van de hand van schrijver Lee Child over Jack Reacher. Er staan er nog meerdere gepland en dus is er voor acteur Tom Cruise genoeg materiaal om mee te werken. Naast de Mission: Impossible-franchise speelt Cruise namelijk ook in deze spionagethriller een hoofdrol. Na in 2012 al de rol van Reacher gespeeld te hebben, herhaalde Cruise dat succes nog eens met Never Go Back.

Jack Reacher vertrekt in Never Go Back naar zijn vroegere militaire basis in Virginia, waar hij heeft afgesproken met Major Susan Turner. De ontmoeting wordt echter uitgesteld wanneer blijkt dat Turner is gearresteerd. Er is wel een andere officier die Reacher beschuldigt van een misdaad waarvan hij zich niet kan herinneren dat hij hem ooit heeft begaan.

Heel goed is de film niet ontvangen; op RottenTomatoes heeft die gemiddeld een 5,2. Slechts 37 procent van de critici wiens recensie gecheckt werd, was echt positief over Never Go Back. De consensus: het is teveel formulewerk, waarvan de titel wellicht als een waarschuwing opgevat moet worden. Of er nog een vervolg komt is dan ook de vraag. Tegelijk deed de film het in de bioscopen prima; op een budget van 60 miljoen dollar haalde de film wereldwijd 161,4 miljoen dollar op. Daarmee is het in elk geval wel een (bescheiden) succes.

Bekijk de afbeelding
Media: 1x Blu-ray | Video: 2.39:1 | Audio: Engels, Dolby Atmos | Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Japans Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Deens, Fins, Duits, Italiaans, Noors, Spaans, Zweeds, Japans | Retail release: 22 maart 2017 | EAN: 5-053083-097837 | Met dank aan: Universal Pictures
Jack Reacher: Never Go Back wordt aangeleverd in een standard Blu-ray keepcase. Het gaat kortom om een gewoon hoesje met daarin een enkele schijf.

Beeld- en audiokwaliteit

Never Go Back is op film opgenomen, dus niet digitaal en dat zie je. Er zijn bijna geen negatieve dingen op te merken over de beeldkwaliteit. De kleuren zijn vrijwel altijd realistisch en zwart is ook mooi zwart. Tegelijk zijn sommige shots wel wat vaagjes, wat waarschijnlijk komt omdat de film niet digitaal opgenomen is. Storen doet het niet en het geheel ziet er dus gewoon goed uit op deze uitgave.

Universal Pictures heeft verder gekozen voor een Dolby Atmos-track en dat is wederom verbazingwekkend goed. Mooi is bijvoorbeeld de beginscène waarin het regent en je als kijker geheel ondergedompeld wordt in de scène. Wel moet opgemerkt worden dat het geluid soms wel wat hard uit de luidsprekers lijkt te komen en wellicht niet helemaal in balans is. Wel is dialoog verder goed te volgen en ligt daar altijd nadruk op. Ook zijn spectaculaire effecten mooi om te horen, vooral aangevuld met de muziek.

Extra's

Er zitten tal van extra's op deze uitgave, die het een mooi geheel maken. Hieronder het lijstje, met korte besprekingen van de featurettes.

Reacher Returns: een tien minuten durende mini-documentaire waarin Tom Cruise vertelt wat hij zo leuk vindt aan het personage. Verder vertelt ook Lee Childs over zijn intenties met Jack Reacher en leren we welke keuzes gemaakt zijn voordat men kon bepalen welk boek verfilmd moest worden.

An Unexpected Family: Een extra van een kwartier die kijkt naar de band tussen verschillende personages. Minder interessant dan de vorige featurette, maar biedt wel extra context over de band van Reacher met Major Turner.

Relentless: On Location in Louisiana: Vijfentwintig minuten kijkt men naar de opnames in Louisiana en dan vooral de keuzes die gemaakt moesten worden om het budget binnen de perken te houden.

Take Your Revenge First: Lethal Combat: Een mini-docu van 12 minuen die kijkt naar de actie in de film en de voorbereidingen die de acteurs hiervoor moesten treffen.

No Quarter Given: Rooftop Battle: Iets leuker dan de vorige featurette en kijkt gedurende acht minuten naar de spectaculaire finale van de film.

Reacher in Focus: Tot slot is er nog een korte featurette van bijna tien minute die gaat naar het werk van fotograaf David James, die alles achter de schermen vast mocht leggen.

Mooie uitgave van een matige film

Jack Reacher: Never Go Back was een vrij standaard film, waarin Tom Cruise geheel op automatische piloot speelde. Tegelijk koos Universal Pictures wel voor een hoge kwaliteit Blu-ray uitgave, met scherp beeld en een mooie Dolby Atmos-soundtrack. De talrijke extra's, gezamenlijk goed voor bijna anderhalf uur aan materiaal, maken de uitgave mooi af.



NieuwsFilm

meest populair