Algemeen

George Lucas: 'Star Wars' is voor 12-jarigen

Maar uiteindelijk voor de fans.

door Jim Pedd om 18:01 in Algemeen
De Star Wars Celebration is volop aan de gang in Orlando. Tijdens een speciaal panel rond de veertigste verjaardag van de franchise, sprak ook George Lucas, uiteraard de bedenker van de franchise. Hij vertelde over hoe de franchise ontstaan is en wat hij oorspronkelijk van plan was.

Lucas vertelde dat hij American Graffiti nadat hij gemaakt had, speelde met het idee om een "soort ruimteopera te maken". Lucas had het geluk dat Fox het project wilde ondersteunen en A New Hope werd een succes. Maar gevraagd naar waarom het een succes werd, vertelde Lucas iets opmerkelijks: "Ik had dit niet mogen zeggen, toen niet en nu niet, maar Star Wars is een film voor 12-jarigen."

Vervolgens legde Lucas uit wat hij daarmee bedoelde. Star Wars is volgens hem een coming-of-age verhaal, met thema's die mensen die volwassen beginnen te worden kunnen helpen. "het gaat om vriendschap, eerlijkheid, vertrouwen, het goede doen. Leven aan de lichte kant, het duister vermijden."

Maar uiteindelijk doet Lucas het allemaal voor de fans. "Er is niks zo mooi als dit."

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

aac

Avatar

Dat Star Wars gemaakt is voor een publiek van 12 jarigen
is al oud nieuws hoor, diegenen onder ons die al vanaf de eerste trilogie releases meelopen, hoorden dit vast ook al eerder

EntertainmentWatcher

Avatar

''Lucas vertelde dat hij American Graffiti nadat hij gemaakt had, ...''

Beetje rare zin Jim of niet soms?

Sunspot

Avatar

Tja, het is in ieder geval zeer familiy friendly natuurlijk.

Ed Crane

Avatar

En de prequels zijn voor de 12-jarige liefhebbertjes van politiek.

jillover

Avatar

George Lucas is toch wel één van de meest overroepen figuren in de filmwereld. Hij is een geweldige zakenman, dat wel. 'A new Hope' was een hit, maar veeleer omdat het op het juiste moment gemaakt is en een perfecte mix was van oude verhalen en nieuwe technologieën. 'The empire strikes back' heeft van Star Wars gemaakt wat het nu voor de wereld is. Maar bij 'Return of the Jedi' zag je al de eerste barsten in het geheel... Ewoks!?!?!? De prequels leverden dan het definitieve bewijs dat George Lucas eigenlijk vooral geluk heeft gehad, want in die prequels slaagde zelfs alle visuele spektakel er niet in zijn zwakheden te verbergen. En dan begon hij met al die onzin dat Star Wars eigenlijk voor kinderen is... duh... wordt in 'A new hope' geen arm afgehakt in het eerste uur?

Ed Crane

Avatar

Waarschijnlijk dat Lucas daarom de film veranderd heeft in de Special Edition: één afgehakte arm kunnen twaalfjarigen nog wel aan, maar hij realiseerde zich ineens dat een Han-shoots-first daar nog bij opgeteld te veel voor hen is ;)

nieuwslaatste nieuws

meest populair