Blu-ray recensie: 'Brimstone'

Blu-ray recensie: 'Brimstone'

Het passieproject van Martin Koolhoven eindelijk op Blu-ray verkrijgbaar.

Regie: Martin Koolhoven | Cast: Dakota Fanning (Liz), Carice van Houten (Anna), Kit Harington (Samuel), Guy Pearce (The Reverend), Paul Anderson (Frank) e.a. |Release: 12 januari 2017 | Speelduur: 148 minuten
Zeven jaar heeft het geduurd, eer Martin Koolhoven Brimstone gemaakt kon krijgen. Hij wilde al jaren een western maken, maar dan wel eentje zoals hij die voor ogen had. En eindelijk is die nu op Blu-ray en Dvd verkrijgbaar. Vandaag bespreken we die uitgave.

Brimstone vertelt een duister verhaal dat zich afspeelt aan het einde van de 19e eeuw. Een spannende, gewelddadige en epische thriller over Liz, een jonge vrouw wiens leven en dat van haar gezin op het spel komt te staan als een huiveringwekkende dominee in haar leven verschijnt.

Ondanks het interessante verhaal scoort de film niet super. Op RottenTomatoes heeft 'ie een 4,9. Onze recensent Jan Roselaar was positiever. Hij gaf de film vier sterren en schreef: " Koolhovens Brimstone is beslist een waardevolle Hollandse toevoeging aan een beproefd Amerikaans filmgenre."


Bekijk de afbeelding
Media: 1x Blu-ray | Video: 16:9 / 1.2:35 | Audio: Engels DTS 5.1-HD MA | Ondertiteling: Nederlands | Retail release: 21 april 2017 | EAN: 5-414937-043385 | Met dank aan: Paradiso Films
Brimstone wordt aangeleverd in een reguliere Blu-ray keepcase. Voorop zien we de poster van de film, met veel lovende recensies. Kijk je naar de achterkant, tref je een ultrakorte synopsis aan en wat sfeervolle beelden uit de film. Verder zijn er de gebruikelijke details.

Beeldkwaliteit en audio

De beelden van Brimstone zien er goed uit op deze Blu-ray uitgave. Het geheel heeft het gevoel van een echte western en dat wordt bereikt door gedetailleerde sets. Die zijn in hoge kwaliteit in beeld gebracht en dus zijn we in elk geval wel te spreken over de beeldkwaliteit. Details zijn scherp en kleuren levensecht. Ook klinkt de film goed; waar er veel mensen zijn, lopen geluiden wat door elkaar, zoals het hoort. Daarnaast vult Koolhoven scènes aan met mooie muziek, die ook fijn uit de luidsprekers klinkt. Het geheel ziet er dus goed uit, maar hoort zich ook goed aan.

Extra's

Er zitten een paar extra's op deze uitgave, al zijn het er niet heel veel en is het wat standaard. Zo tref je interviews aan, aangevuld met wat deleted scenes en een trailer voor de film. Niet heel geïnspireerd, al zijn de interviews wel fijn om te kijken.

Brimstone: Nederlandse western

Brimstone vertelt in meerdere hoofdstukken een verhaal. Dat ziet er op Blu-ray goed uit, met veel detail en levensechte kleuren. Verder klinkt de film ook goed, waarmee het een geslaagde uitgave is. Dat wordt aangevuld met mooie maar standaard extra's. Al met al is het een film die niet in je collectie mag ontbreken, al helemaal niet als je fan bent van Koolhoven.



NieuwsFilm

meest populair