Takashi Miike's 100e(!) film 'Blade of the Immortal' verkocht aan Magnet Releasing

Takashi Miike's 100e(!) film 'Blade of the Immortal' verkocht aan Magnet Releasing

De Japanse regisseur maakte eerder films als Audition, Ichi the Killer en 13 Assassins.

Magnet Releasing, de genre-afdeling van Magnolia Pictures, heeft vandaag aangekondigd dat ze de Noord-Amerikaanse rechten hebben bemachtigd van Blade of the Immortal, de nieuwe ultra-gewelddadige film van de Japanse regisseur Takashi Miike. Op zichzelf niet zo'n spannend nieuws, ware het niet dat het de 100e film(!!!) van de regisseur betreft.

Takuya Kimura, een van de grootste Japanse filmsterren, speelt de hoofdrol naast nieuwkomer Hana Sugisaki. Sôta Fukushi en Ebizô Ichikawa (13 Assassins) vergezellen hen, evenals veteranen Min Tanaka en Tsutomu Yamazaki. Blade of the Immortal is de tweede samenwerking tussen Miike en Magnet, in navolging op het samurai-meestewerk 13 Assassins.

Blade of the Immortal zal zijn internationale première beleven tijdens het Cannes Film Festival, dat volgende week begint. De film is gebaseerd op de gelijknamige mangareeks van Hiroaki Samura en gaat over een onsterfelijke man die door een jong meisje wordt ingehuurd om wraak te nemen op de moordenaars van haar ouders, die door een groep zwaardvechters bruut om het leven zijn gebracht. Magnet zal de film later dit jaar in Noord-Amerikaanse bioscopen uitbrengen.

Het script van Blade of the Immortal werd geschreven door Tetsuya Oishi. De film wordt geproduceerd door Jeremy Thomas, Misako Saka en Shigeji Maeda, in samenwerking met Warner Bros. Japan.



NieuwsFilm

meest populair