Eerste trailer animatiefilm 'The Breadwinner'

Eerste trailer animatiefilm 'The Breadwinner'

Met Angelina Jolie als producent.

Als ambassadrice voor de Verenigde Naties zet Angelina Jolie zich al jaar en dag in voor de goede zaak van de wereldwijde vrouwenrechten. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat ze als producent optreedt voor de geëngageerde animatiefilm The Breadwinner. De nieuwe film van de makers van het voor een Oscar genomineerde The Secret of Kells vormt immers een pleidooi tegen de benarde situatie van meisjes in het door de Taliban beheerste deel van Afghanistan. Wat de film er niet van weerhoudt toch een optimistische en soms zelfs sprookjesachtige sfeer uit te ademen.

In The Breadwinner volgen we de belevenissen van Parvana, een Afghaans meisje dat opgroeit onder de Taliban. Het zit haar familie niet mee wanneer haar vader door het regime wordt gearresteerd. Als de enige mogelijke kostwinner van het gezin knipt Parvana haar haar af en vermomt ze zich als jongen, om haar overlevingskansen te vergroten. Als ze echter betrapt zou worden, zou ze dat met de dood moeten bekopen.

Nora Twomey is de regisseuse van dienst voor The Breadwinner. Hoewel ze als co-regisseur optrad voor The Secret of Kells is dit haar eerste solo-regie. De film is gebaseerd op de succesvolle 'young adult' roman van Deborah Ellis.

Of The Breadwinner ook een Nederlandse release zal krijgen is nog niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair