James Bond-acteur Roger Moore overleden

James Bond-acteur Roger Moore overleden

Hij werd 89 jaar oud.

Voormalig James Bond-acteur Roger Moore is overleden. Hij werd 89 jaar oud en leed korte tijd aan kanker. Zijn familie heeft dat zojuist bekend gemaakt op zijn officiële Twitter-account. Daar schreven ze:

"Het is met pijn in ons hart, dat we het verschrikkelijke nieuws moeten delen dat onze vader, Sir Robert Moore, vandaag overleden is. We zijn allemaal ontredderd. " Verder schreven ze een statement bij het bericht, waarin te lezen viel dat Moore vandaag overleden is na een "kort, maar dapper gevecht met kanker. De liefde waarmee hij in zijn laatste dagen omringd werd, was zo groot, dat het niet in woorden uitgedrukt kan worden."

Moore werd in 1927 geboren in Londen en werkte in de vroege jaren vijftig als professioneel model. Het was rond die tijd dat hij een zevenjarig contract tekende met MGM, als acteur voor de filmstudio. Zijn eerste films waren onder meer Interrupted Melody en The Kings Thief, ervaringen waar hij niet al te vrolijk van werd. Het was daarna, toen hij op televisie speelde in het romantische avontuur Ivanhoe, dat hij doorbrak.

Daarna werd Moore benaderd om de rol van James Bond te spelen, maar dat ging niet omdat hij toen druk was met het maken van televisieseries. Maar toen Sean Connery met de rol stopte, werd Moore nogmaals gevraagd en kon hij ditmaal instemmen. Hij maakte in 1973 het goed ontvangen Live and Let Die en speelde in nog eens zes andere films de rol van Bond. In 1985, dus na twaalf jaar in de rol, ging hij met pensioen. Hij was de acteur die het langst als Bond te zien was en werd opgevolgd door Timothy Dalton.

Voor Moore vormde het aanleiding om een tijdje geen films meer e maken, en was in 1990 pas weer te zien, in de film Bullseye!. De jaren daarna accepteerde hij nog tal van andere kleine rolletjes en werd hij Goodwill Ambassador voor Unicef. Later werd hij ook geridderd voor dat werk.

Roger Moore schreef twee boeken over zijn ervaringen als James Bond en twee autobiografieën. Hij overleed op 89-jarige leeftijd, en wordt overleefd door zijn vrouw Kristine Tholstrup en drie kinderen.


Bekijk de afbeelding



NieuwsFilm

meest populair