"Opties met Leia in 'Star Wars 9' erg beperkt"

"Opties met Leia in 'Star Wars 9' erg beperkt"

Haar overlijden zorgt voor grote vraagtekens voor de toekomst van de franchise.

Regisseur Colin Trevorrow ging tijdens een interview in op het tragische verlies van actrice Carrie Fisher. Haar overlijden zorgde voor grote vragen met betrekking tot de toekomst van haar personage in de franchise. Dat vooral voor de negende film in de franchise, waarin Fishers personage een grote rol zou krijgen.

Colin Trevorrow liet weten dat er vrij weinig opties zijn om met het verlies van Fisher om te gaan. "Leia was een groot personage, dat is geen geheim," aldus Trevorrow. "En het was erg verdrietig voor ons allemaal, omdat ze zo geliefd was door de Star Wars familie en iedereen die met haar samenwerkte. Ik heb het gevoel dat onze opties vooral door onszelf beperkt worden, omdat er maar een paar dingen zijn die we willen doen. Maar ik kan je garanderen dat we met liefde en respect omgaan met haar overlijden, en haar geven wat ze verdient."

Voor Lucasfilm is het moeilijk om met het overlijden van Fisher om te gaan. Kathleen Kennedy liet recent weten dat men niet wil dat Leia met CGI weer tot leven wordt gewekt. Ook twijfelt men of het wel slim zou zijn om het personage dood te laten gaan in The Last Jedi. Het kan ook een mogelijkheid zijn om haar helemaal niet te tonen in Episode IX en dat dan door andere personages uit te laten leggen.

Welke keuze de studio maakt is nog altijd niet bekend, maar we weten wel dat het overlijden van Carrie Fisher de makers dwong om compleet opnieuw te beginnen met de film. De negende Star Wars-film staat gepland voor mei 2019. Vermoedelijk geeft Rian Johnsons The Last Jedi, vanaf 14 december in de bioscoop, een goede indicatie voor wat we mogen verwachten.



NieuwsFilm

meest populair