Succestitels en R-rated films voor 'alle leeftijden'; een nieuwe melkkoe?

Succestitels en R-rated films voor 'alle leeftijden'; een nieuwe melkkoe?

De Clean version.

In de States zijn er verschillende leeftijdscategorieën voor films, zoals PG (General Audiences), PG (Parental Guidance Suggested), PG-13 (Parents Strongly Cautioned) en R (Restricted). The Playlist meldt dat Sony Pictures PG-13 en R-rated films gaat uitbrengen voor bijvoorbeeld 'alle leeftijden', zodat ze een bredere doelgroep kunnen bereiken met hun klassiekers en bekendere titels.

Voor vertoningen in bijvoorbeeld vliegtuigen worden films al langer aangepast en zo nu en dan worden films ook voor een televisie-uitzending aangepast. De stap van Sony is even opmerkelijk als slim. De vraag is uiteraard hoe de harde grappen uit R-rated komedies zoals uit Step Brothers uitpakken. Check wat snelle voorbeelden van de "clean" versies in onderstaande promo.


Op de website cleanversionmovies.com staat aangegeven dat van onderstaande 24 titels als eerste "clean" versies verschijnen via iTunes, Vudu en Fandango Now. De vraag is uiteraard of andere distributeurs en studio's hier ook geld in gaan zien.

- 50 First Dates
- Battle Of The Year
- Big Daddy
- Captain Phillips
- Crouching Tiger Hidden Dragon
- Easy A
- Elysium
- Ghostbusters
- Ghostbusters II
- Goosebumps
- Grown Ups
- Grown Ups 2
- Hancock
- Inferno
- Moneyball
- Pixels
- Spider-Man
- Spider-Man 2
- Spider-Man 3
- The Amazing Spider-Man
- The Amazing Spider-Man 2
- Step Brothers
- Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby
- White House Down

NieuwsFilm

meest populair