Algemeen

'Wrath of Khan'-regisseur werkt aan 'Star Trek'-project

Maakt hij die vierde Star Trek-film?

door Jim Pedd om 08:55 in Algemeen
Regisseur Nicholas Meyer maakte een van de beste films in de Star Trek-franchise: The Wrath of Khan. Ook regisseerde hij de zesde film, The Undiscovered Country en schreef hij mee aan het script van The Voyage Home. Het zijn allemaal erg goed ontvangen films in de franchise, waarmee elk nieuw project van Meyer binnen de franchise met enthousiasme ontvangen wordt.

Zo ook Star Trek: Discovery, de eerste nieuwe serie sinds Enterprise in 2005 tot een einde kwam. Daaraan werkt Meyer mee als scenarist. Maar nu laat hij weten aan nog een project te werken in de franchise. Mogelijk is dat Star Trek 4, dat direct na Beyond aangekondigd werd.

Tegenover de site Trek Movie onthulde Meyer een ander project te hebben. "Een ding dat niks te maken heeft met Discovery, is dat ik werk aan nog een Star Trek-project, maar ook daar mag ik niks over zeggen." Vervolgens vertelde Meyer echter dat we "mogen aannemen" dat Discovery de enige TV-serie in de franchise is waaraan op dit moment gewerkt wordt en dat het dus om een film gaat.

Mocht dat zo zijn, is het even de vraag hoe die film eruit komt te zien. Beyond kostte 185 miljoen dollar om te maken, maar bracht slechts 343 miljoen dollar op aan de box office. Daardoor is verre van zeker dat die aangekondigde vierde film er wel komt. Mogelijk hoopt de studio dat de bemoeienis van Meyer straks meer mensen naar de bioscoop trekt.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Ik hoop dat ze The Motion Picture gaan remaken. Dat was al een goeie remake van 2001. Alleen ik hoop dan wel dat het nog langzamer kan. Gewoon lekker een half uur uittrekken voor het "uitvaren" van de Enterprise vanuit een space station. Nauwelijks dialogen en laat de emoties spreken. Tijdens Warp een acid-trip dimension stijl invoeren.
Kortom een lekker rustige cinema stijl.

Xenolicker

Avatar

Het project kan natuurlijk ook gaan om een game, een VR-avontuur of een multidynamic, highexciting, superfantastic experience in een pretpark!

Mas7

Avatar

"Ook regisseerde hij de vierde film, The Undiscovered Country en schreef hij mee aan het script van The Voyage Home."

The Voyage Home is het vierde deel. The Undiscovered Country is het zesde deel.

Renegade

Avatar

Inderdaad wat een blunder weer.

Jim

Avatar

Thanks! Ik heb het meteen aangepast.

meanrat

Avatar

Reuzebenieuwd naar de nieuwe serie. Maar een nieuwe film, ik weet niet of die nog van zijn hand gaat komen. De laatste Star Trek: Beyond was echt een blamage. Fast and Furious in space. Er is vrijwel niets meer over van de originele Star Trek en dat is jammer. Want je kon veel van de originele Star Trek films en uiteraard The Next Generation niet je smaak vinden, inhoudelijk waren ze veel degelijker dan dat lege vehikel wat Beyond moet voorstellen.

Het artikel hierboven lijkt een beetje het gevoel te sturen naar een soort van kleine reboot. Dat er met de nieuwe crew weer een wat inhoudelijkere film gemaakt zal worden. Valse hoop. Zoals Xenolicker al zegt, het kan een game worden en zelfs een pretparkritje.

Xenolicker

Avatar

Meanrat - nee, ik zei: het kan OOK een game of een pretparkritje worden. Ik kijk wel uit naar een nieuwe film - alleen nog even een nieuwe Chekov vinden!

Ed Crane

Avatar

Misschien wel een boardgame of een Viewmaster experience.

NieuwsFilm

meest populair