'Wrath of Khan'-regisseur werkt aan 'Star Trek'-project

'Wrath of Khan'-regisseur werkt aan 'Star Trek'-project

Maakt hij die vierde Star Trek-film?

Regisseur Nicholas Meyer maakte een van de beste films in de Star Trek-franchise: The Wrath of Khan. Ook regisseerde hij de zesde film, The Undiscovered Country en schreef hij mee aan het script van The Voyage Home. Het zijn allemaal erg goed ontvangen films in de franchise, waarmee elk nieuw project van Meyer binnen de franchise met enthousiasme ontvangen wordt.

Zo ook Star Trek: Discovery, de eerste nieuwe serie sinds Enterprise in 2005 tot een einde kwam. Daaraan werkt Meyer mee als scenarist. Maar nu laat hij weten aan nog een project te werken in de franchise. Mogelijk is dat Star Trek 4, dat direct na Beyond aangekondigd werd.

Tegenover de site Trek Movie onthulde Meyer een ander project te hebben. "Een ding dat niks te maken heeft met Discovery, is dat ik werk aan nog een Star Trek-project, maar ook daar mag ik niks over zeggen." Vervolgens vertelde Meyer echter dat we "mogen aannemen" dat Discovery de enige TV-serie in de franchise is waaraan op dit moment gewerkt wordt en dat het dus om een film gaat.

Mocht dat zo zijn, is het even de vraag hoe die film eruit komt te zien. Beyond kostte 185 miljoen dollar om te maken, maar bracht slechts 343 miljoen dollar op aan de box office. Daardoor is verre van zeker dat die aangekondigde vierde film er wel komt. Mogelijk hoopt de studio dat de bemoeienis van Meyer straks meer mensen naar de bioscoop trekt.



NieuwsFilm

meest populair