Joel Schumacher verontschuldigt zich voor 'Batman & Robin'

Joel Schumacher verontschuldigt zich voor 'Batman & Robin'

Vooral van de 'Batman nipple' heeft hij spijt.

Batman, een van de meest bekende superhelden ter wereld, is natuurlijk al meerdere malen op het grote scherm verschenen. Een van de grootste dompers hierbij was toch hoogstwaarschijnlijk wel Batman & Robin, waarvoor de regisseur, Joel Schumacher, zich nu verontschuldigt.

In een interview met Vice had de 77-jarige regisseur het nodige negatiefs te zeggen over zijn eigen werk: ''Het spijt me. Ik wil mijn verontschuldigingen aanbieden aan elke fan die teleurgesteld was door mijn werk, dat is het minste wat ik kan doen''.

Met een sterrencast met o.a. George Clooney als Batman, Chris O'Donnel als Robin, Arnold Schwarzenegger als Mr. Freeze, Uma Thurman als Poison Ivy en Alice Silverstone als Batgirl keken de nodige mensen met spanning naar de film uit, maar deze flopte uiteindelijk gigantisch. Schumacher zegt dat hij erna ook nog maar lastig aan de bak kwam als regisseur: ''Ik had tot aan die film altijd goed werk geleverd. En toen kwam Batman & Robin uit, mijn reputatie was in één klap kapot. Het was alsof ik een baby had vermoord, zo erg was het''.

Een van zijn grootste misstappen was zonder twijfel toch wel de 'Batman nipple'. Schumacher zegt dat hij hier nog steeds nachtmerries over heeft: ''Het is eigenlijk toch wel bizar, dat twee plastic puntjes zo klein als een gummetje op een potlood voor zo'n groot probleem kunnen zorgen. Ik weet zeker dat dit me altijd blijft achtervolgen en het zelfs op een of andere manier op mijn grafsteen komt te staan''. Toch had hij hier een uitleg voor: ''Het vormen van plastic was zo vooruit gegaan dat ik het eigenlijk wel wilde gebruiken en het geheel zo anatomisch mogelijk maken''.

Ondanks het feit dat de film niet zo slaagde als Schumacher had gehoopt, is hij toch blij dat hij hem heeft gemaakt en heeft hij wat troost kunnen vinden in het gegeven dat de film uiteindelijk wel een beetje is uitgegroeid tot een 'cult classic'.



NieuwsFilm

meest populair