Celebrity

Doodsoorzaak Star Wars-heldin Carrie Fisher bekendgemaakt

Fisher overleed vorig jaar december nadat ze onwel was geworden in een vliegtuig.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 15:58 in Celebrity
Op 27 december vorig jaar werd het droevige nieuws naar buitengebracht dat Star Wars-veteraan Carrie Fisher in het ziekenhuis was komen te overlijden nadat zij eerder onwel was geworden tijdens een vlucht van Londen naar Los Angeles. De alom geliefde actrice werd slechts zestig jaar oud. Deze week kwam het autopsierapport naar buiten waarin precies wordt uitgelegd welke factoren hebben bijgedragen aan Fishers dood.

In het lijkschouwingsrapport, vrijgegeven door het desbetreffende medisch centrum in Los Angeles, staat onder andere dat Fisher mede is overleden door haar zware drugs- en medicatiegebruik en doordat ze leed aan slaapapneu. Fisher heeft er overigens nooit een geheim van gemaakt dat zij drugs gebruikte, maar heel gezond is het natuurlijk niet. Ook had de actrice last van aderverkalking en daardoor hartfalen.

Meerdere factoren hebben dus een rol gespeeld in het overlijden van de Hollywoodster en er kon daardoor dan ook geen precieze oorzaak voor Fishers onverwachtse overlijden worden aangewezen door de dienstdoende lijkschouwer. De familie van Fisher heeft laten weten geen interesse te hebben in het autopsierapport, omdat zij bekend zijn met de problemen die speelden bij Fisher.

Fisher zal dit jaar nog te zien zijn in haar laatste en meest iconische filmrol in Star Wars: The Last Jedi, waarin zij wederom terugkeert als Princess Leia. De opnames voor deze film had Fisher al ruim voor haar overlijden afgerond. Oorspronkelijk was het ook de bedoeling dat haar karakter nog zou verschijnen in het derde en afsluitende deel van de nieuwe trilogie, maar hoe er precies om zal worden gegaan in de aankomende Star Wars-films met het verlies van de actrice is nog niet bekend.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

May the Drugs be With you

Oboema

Avatar

Cocaine, heroine EN Xtc in d'r bloed. Bah bah ....

nieuwslaatste nieuws

meest populair